ELIKSIR ZA VRAĆANJE SNAGE NAKON BOLESTI: Ukusan je i sprema se za nekoliko minuta, a sve pršti od VITAMINA
Foto: profimedia

Smućkajte

ELIKSIR ZA VRAĆANJE SNAGE NAKON BOLESTI: Ukusan je i sprema se za nekoliko minuta, a sve pršti od VITAMINA

Zdravlje iz Prirode -

Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka bilo koje infekcije, ali i u oporavku nakon bolesti. Zato vam otkrivamo recept za prirodni eliksir koji će vam vratiti snagu.

Potrebno je

1 kg cvekle, sok jednog limuna, ½ kg šargarepe, 3 pomorandže, 3 jabuke, 1 kilogram meda

Pripremna

Šargarepu, jabuke i cveklu očistite i stavite u sokovnik. Limun i pomorandžu iscedite i njihov sok zatim dodajte u sokovnik. Nakon što sve sastojke usitnite, prelijte napitak u dublju posudu, dodajte med i sve dobro promešajte. Pripremljen eliksir možete raspodeliti u manje bočice. Najbolje je da ga pijete svako jutro na prazan želudac, i to po pola čaše.

Cvekla svoju jarku crvenu boju dobija od betalaina – antioksidansa rastvorljivog u vodi. Takođe sadrži druge flavonoide i polifenolna jedinjenja, koja mogu da imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva.

Cvekla
foto: Profimedia

Šta sve može cvekla?

Za cveklu kažu da je u stanju da popravi većinu onoga što u organizmu ne funkcioniše. Ovo je jedna moćna biljka, prepuna hranljivih sastojaka koji jačaju naš organizam, pomažu mu u smanjenju krvnog pritiska i anemije, poboljšanju cirkulacije, varenja, detoksikacije…

Zbog brojnih zdravstvenih benefita, cvekla je našla svoju primenu i u savremenoj medicini i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani, a može se jesti u svim oblicima – sirova, kuvana ili kao sok od cvekle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track