ELIKSIR ZA ČIŠĆENJE BUBREGA: Jedna čaša dnevno i toksini će nestati
Dobro je da povremeno očistimo bubrege od soli i toksina, naročito nakon praznika i prejedanja. Zato vam otkrivamo prirodni "čistač" koji možete napraviti od peršuna i limuna.
Peršun predstavlja jedan od najviše korišćenih začina u svetu. Gotovo da ne možemo ni zamisliti domaću supu bez ove popularne začinske biljke. Pored sjajnog ukusa, peršun ima i brojna lekovita i blagotvorna svojstva.
Kako spada u diuretike i pomaže izbacivanju vode iz organizma, peršun se preporučuje osobama koje imaju problema s bubrezima, ali i onima koji boluju od štitaste žlezde.
Ukoliko želite da dobro očistite bubrege, a pritom izgubite i onaj višak koji se nataložio nakon praznika, preporučuje se sok od peršuna, a za njegovu pripremu biće vam potrebni sledeći sastojci:
* veza svežeg peršuna
* 1 limun
* šolja vode
PRIPREMA
Dobro operite peršun, a limun ogulite, pa ga stavite u sokovnik. Pomešajte limunov sok i peršun koji ste prethodno iseckali sa vodom. Dobijeni sok popijte ujutru na prazan stomak. Ponavljajte postupak narednih pet dana, a potom napravite pauzu od deset dana.
NAPOMENA: Pre upotrebe, konsultujte se s lekarom ili farmaceutom.
Domaći čaj protiv kašlja i upale grla od nara: Nikada više nećete bacati koru