KAKAO KREM
Dobro umutite 250 g kakaoa, 250 g žutog šećera, 250 g meda, 250 g maslaca, 2 kašičice morske soli, 7 kašika jabukovog sirćeta. Sipajte u tegle i uzimajte tri puta dnevno po jednu kašiku ovog krema.
ČAJ OD KOPRIVE
Kašičicu listova koprive prelijte sa 2 dl ključale vode i ostavite da odstoji pet minuta. Čaj procedite i pijte dok je mlak. Preporučena doza iznosi tri šolje dnevno.
![kopriva](/data/images/2021/04/21/19/2540691_kopriva-1_ff.jpg?ver=1707484726)
TINKTURA OD BELOG LUKA
Očistite i operite 300 g belog luka, prelijte ga litrom čistog alkohola i ostavite da stoji tri nedelje. Tri puta dnevno pijte po 20 kapi tinkture koju ste dodali u pola čaše mleka.
SIRUP OD CVEKLE
Potrebno je
* 1 kg cvekle
* 500 g šargarepe
* sok od jednog limuna
* tri pomorandže
* dve kisele jabuke
* 800 g domaćeg meda
Priprema
Dobro operite cveklu, šargarepu i jabuke, oljuštite ih, isceckajte na male komade i ubacite u blender da se izmiskaju sve dok ne budu u potpuno tečnom stanju. Limun i pomorandže ručno iscedite, pa pomešajte sa sokom od cvekle, šargarepe i jabuka. Sok umešajte u posudu sa medom. Sirup sipajte u staklene flaše. Pijte svako jutro natašte, bez mešanja sa vodom, po jednu kafenu šoljicu.
![cvekla, napitak, krvna slika, šargarepa, sok od cvekle](/data/images/2017/11/15/22/1328005_stockphotoglassjarsmugwithfreshanddetoxvegetablesjuicehorizontalphotocarrotandbeetjuice620006906_ff.jpg?ver=1707484759)
ČAJ OD ČETIRI BILJKE
Pomešajte iste količine listova koprive, žalfije, majčine dušice i nane. Kašičicu ove čajne mešavine prelijte sa 2,5 dl hladne vode, kuvajte jedan minut, pa ostavite da odstoji pet minuta. Procedite, zasladite medom i dodajte limunov sok. Dnevno treba da popijete najmanje dve šolje ili oko pola litra ovog čaja.
![](http://www.kurir.rs/resources/images/header/logo.png)