Nekontrolisano mokrenje ili urinarna inkontinencija, predstavlja stanje koje se može manifestovati u različitim oblicima - od povremenog "curenja" urina do potpune nesposobnosti zadržavanja mokraće.

Glavni uzroci inkontinencije su slabost mišića dna karlice, koja može biti posledica trudnoće i porođaja kod mlađih žena, ili smanjena produkcija estrogena kod žena u menopauzi, ali i gojaznost, dijabetes ili hirurške intervencije u maloj karlici. Osim što se obavezno treba obratiti lekaru, kod koće možete da probate da ublažite simptome na prirodan način.

Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u terapeutske svrhe obavezno se konsultujte sa svojim izabranim lekarom.

Salata od celera

Koren celeranajsitnije izrendajte, dodajte sitno seckano lišće celera, peršuna i maslinovo ulje. Malo posolite, ostavite da odstoji pola sata i pojedite ovu dnevnu dozu između obroka.

celer-shutterstock-1229748802.jpg
Shutterstock 
salata od celera sa dodatkom jabuka i orahafoto: Shutterstock

Čaj od koprive i hajdučke trave

Uz navedenu salatu treba piti čaj od mešavine jednakih delova koprive i hajdučke trave. Jedna kašičicu mešavine biljaka prelijte sa 200 ml vrele vode, ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim procedite i pijte 2-3 šolje dnevno.

Celer i pomenute izuzetno jačaju mišiće bešike, a prvi rezultati mogu da se primete posle mesec i po dana od primene ove biljne terapije.

Pripremila: N.L.

Izvor: Knjiga "Čarobnjaci bilja" (zbornik travara i trava)/ Zdravlje.Kurir.rs