Kombinacija ovih prirodnih napitaka može da pomogne u rešavanju svakodnevnih problema na jednostavan i pristupačan način. Otkrijte sedam različitih vrsta čaja mogu da pomognu kod uobičajenih tegoba.

Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u terapeutske svrhe obavezno se konsultujte sa svojim izabranim lekarom.

Spor metabolizam - zeleni čaj

Ako imate problema sa sporim metabolizmom, zeleni čaj može da bude vaš saveznik. Ovaj napitak je bogat antioksidansima i poznat je po tome što ubrzava sagorevanje masti, pa se često preporučuje za podršku metabolizmu, kao i pomoć kod mršavljenja.

Stres - čaj sa limunom

Za one trenutke kada ste premoreni i osećate da ste napeti i pod stresom, čaj sa limunom je idealan izbor. Limun ne samo da osvežava, već njegov miris doprinosi umirenju nervnog sistema, što ga čini savršenim za kraj radnog dana.

caj-od-zove-shutterstock-1781614745.jpg
Shutterstock Zova je odlična kod prehlade

Prehlada - čaj od zove

Kada vas uhvati prehlada, čaj od zove pomaže da olakšate simptome. Zova ima prirodna svojstva koja pomažu u jačanju imuniteta i smanjenu upale, a može da pomogne i kod povišene temperature i kašlja.

Nesanica - čaj od kamilice

Za one koji imaju problema sa nesanicom, čaj od kamilice je tradicionalni izbor. Njena umirujuća svojstva pomažu u opuštanju tela i uma, olakšavajući tako san i poboljšavajući kvalitet sna.

Glavobolja - čaj od lavande

Lavanda je takođe čuvena po svojim umirujućim svojstvima, a čaj od ove biljke predivnog mirisa može da pomogne u ublažavanju glavobolje. Njen opuštajući efekat smanjuje napetost i stres, što su često uzroci glavobolje.

caj-od-djumbira-shutterstock-1705656334.jpg
Shutterstock Đumbir smiruje stomak

Mučnina - čaj sa đumbirom

Ako osećate mučninu i stomačne tegobe u vidu grčeva, čaj sa đumbirom može brzo da olakša simptome. Ovaj začinski koren je poznat po svojim protivupalnim svojstvima i efikasnom smirivanju želuca.

Prejedanje - čaj od nane

Kada preterate s hranom, čaj od nane može da bude pravi spas. Nana pomaže varenju i smanjuje osećaj nadutosti, pa je odlična opcija nakon teških obroka.

Pripremila: Nataša Lazović