Ako ste za praznike preterali sa hranom i pićem probajte čaj za smanjenje želudačne kiseline: Sadrži sastojak koji podstiče probavu i smiruje upalu
Želudačna kiselina reaguje na namirnice sa visokim sadržajem masti, soli ili začina, a pošto smo prethodnih dana svi jeli takvu hranu - našem želucu je neophodan oporavak.
Ukoiko vas muči pojačana kiselina u želucu nakon preterivanja u hrani i piću - probajte čaj sa anisom.
Čaj za smanjenje želudačne kiseline
Potrebno je:
- 20g komorača (plod)
- 10g iđirota (koren)
- 10g anisa (plod)
Uz čaj je preporučljivo konzumirati i mleveni iđirot dva puta po kašičicu dnevno. Korisno je i da jedete dvopek uz čaj i slatki mleveni badem. Izbegavajte kiselo, slatko, ljuto i masno.
Čaj od anisa sadrži mnoge nutrijente, a koristi se za bolju probavu, ublažava menstrualne bolove, simptome menopauze i smanjuje upale.
Saznajte i koji su to neobični znaci koji ukazuju na refluks kiseline.
Priredila: O.M.
Izvor: Knjiga "Čarobnjaci bilja (zbornik travara i traba)" - Branka Đuričić
Zašto zimi raste rizik od kamena u bubregu? Dva su najčešća uzroka, a ovo su načini da se zaštitite