Slušaj vest

Potrebno je 

* 3 kašike belog šećera

* 3 kašike vode

* 3 kašike limunovog soka

* 3 kašike prirodnog meda

* 1 kašika maslinovog ulja

Priprema

Na suvo propržiti šećer da bude boje pržene kafe, tada uliti vodu i ušpinovati kao za slatko. Smesu ohladiti, a u međuvremenu pripremiti limunov sok, med i maslinovo ulje. Sve dobro promešati i sjediniti sa ušpinovanim šećerom u glatku masu. 

Način upotrebe: Uzimati 3 puta dnevno po kašičicu, pre jela. Ovo je doza za pet-šest dana i koja će pomoći da se kašalj značajno smiri. 

Kada uzimate med najbolje je da se koristite drvenu ili plastičnu kašiku, jer metal neutrališe njegovo lekovito dejstvo. Foto: Shutterstock

Otkrivamo vam 5 medenih eliksira za 5 zdravstvenih tegoba: Evo zašto se kaže da je med lek za 100 boljki

Izvor: Knjiga "Čaobnjaci bilja - zbornik travara i trava"