PREKO NOĆI JE POSTAO ŽEŠĆI U KREVETU, A IZA SVEGA SE KRILA OPAKA BOLEST! Bio je sasvim druga osoba: Simptomi su bili BIZARNI
Foto: Profimedia

tumor je uspešno uklonjen

PREKO NOĆI JE POSTAO ŽEŠĆI U KREVETU, A IZA SVEGA SE KRILA OPAKA BOLEST! Bio je sasvim druga osoba: Simptomi su bili BIZARNI

Zdravlje muškaraca -

Šon Tarner (38), otac dvoje dece, bio je u šoku kad mu je saopšteno da na mozgu ima tumor veličine pomorandže, te da je njegova bizarna promena ponašanja u krevetu bila jedan od simptoma. U tom trenutku već je gubio vid i čulo mirisa, što su takođe simptomi opake bolesti.

Tumor mu je, zapravo, otkriven nakon pregleda oka koji je zakazala njegova supruga, koji je izazvao zabrinutost među medicinarima koji su ga uputili na skeniranje mozga, a nakon uspešne operacije Britanac je ispričao kakve je promene proživljavao.

bolest
foto: Profimedia

„Promenila mi se ličnost. Inače sam veseo i opušten s puno energije. Tumor je činio da budem konstantno umoran, ali i vrlo „napaljen“ i agresivan“, objasnio je svoje nalete energije i dosta povećan libido.

umor, hronični
foto: Printscreen, Youtube

Tumori mozga mogu izazvati promene ličnosti, posebno ako se nalazi u prednjem režnju mozga, koji reguliše ličnost i emocije. Uobičajene promene tumora na mozgu uključuju povećanu razdražljivost, agresiju, zbunjenost i zaboravnost, kao i promene raspoloženja i nedostatak interesovanja i motivacije.

mozak, razmišljanje
foto: Profimedia

Tarner je zvaničnu dijagnozu dobio 2014. i svi raniji simptomi, zajedno s gubitkom vida i njuha, imali su smisla.

„Iskreno rečeno, kada sam saznao, nije mi delovalo stvarno. Cela moja porodica i prijatelji bili su toliko zabrinuti zbog toga da nisam smeo da pokažem slabost ili da me to uznemirava. Imao sam pozitivan stav i iskreno sam verovao da ću biti dobro, ali sam iznutra bio prestravljen“, ispričao je Tarner.

Iste godine tumor mu je uklonjen, a 2020. je ponovo išao na radioterapiju kako bi se uklonili „veoma mali tragovi“ koji su ostali od tumora. Sada ide na redovne preglede i skeniranje, piše Daily Mail.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

01:12

TURNIR NA ADI ZA LEČENJE UROŠA (9): Dečak ima tumor na mozgu, ne priča i ne hoda, za odlazak u Francusku potrebno mu je 500.000 E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track