6 PRIRODNIH REŠENJA ZA BOLNE CIKLUSE I GRČEVE: Pre nego što popijete lek, probajte da se rešite neprijatnosti uz pomoć prirode
Foto: Profimedia

zašto da ne

6 PRIRODNIH REŠENJA ZA BOLNE CIKLUSE I GRČEVE: Pre nego što popijete lek, probajte da se rešite neprijatnosti uz pomoć prirode

Zdravlje žena -

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da će vam čaj od kamilice, đumbira i još neka prirodna rešenja pomoći prilikom bolnih menstruacija.

Bol, Stomak, Bešika, Ciklus
foto: Shutter

Mnoge devojke i žene imaju problem sa bolnim menstruacijama i dok većina često prvo poseže za industrijskim lekovima, nutricionistkinja Nataša Đukić predlaže da probate nešto drugačije.

Umesto da prvo popijete lek protim bolova i grčeva, probajte neka od prirodnih rešenja.

- Ukoliko se svakog meseca suočavate sa bolnim menstruacijama, ne brinite – postoje rešenja iz prirode - navodi nutricionistkinja i daje nekoliko predloga:

čaj
foto: Shutterstock

Čaj od kamilice

Kamilica je lekovita biljka koja je poprilično popularna za ublažavanje grčeva. Sadrži flavonoide, koji imaju antiinflamatorna svojstva, što može pomoći u smanjenju bola i upale.

Čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najboljih i najlakših načina za ublažavanje grčeva. Antiinflamatorna svojstva ovog lekovitog korena pomažu u smanjenju bolova koji su povezani sa menstruacijom.

čaj, Zeleni čaj, mača čaj
foto: Shutterstock

Zeleni čaj

Zeleni čaj je prirodni antioksidant i takođe ima analgetičke i antiinflamatorne osobina, što može pomoći u ublažavanju bola i zapaljenja, povezanih sa menstrualnim grčevima.

Jogurt

Jogurt je bogat izvor kalcijuma i sadrži vitamin D u tragovima. Unošenje kalcijuma i vitamina D pomaže u smanjenju simptoma PMS-a i smanjuje grčeve tokom menstruacije.

jogurt
foto: Shutterstock

Gorka so

Dodajte 1-2 čaše gorke soli u toplu kupku i potopite se na 15-20 minuta. Kada se gorka so apsorbuje preko vaše kože, može vam pomoći u otklanjanju grčeva i bolova tokom menstruacije.

Seme piskavice

Potopite 2 kašičice semena piskavice u čašu vode, preko noći. Ujutru konzumirajte na prazan želudac. Pijte ovu mešavinu jednom dnevno, svako jutro, nekoliko dana pre početka menstruacije. Seme piskavice je analgetik i može da vas oslobodi bolova, što može pomoći u smanjenju menstrualnih grčeva.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:42

ŽENA DRVOSEČA DOBILA NEOČEKIVAN POKLON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track