MANEKENKA (27) IGNORISALA STRAŠNE BOLOVE, PA DOBILA JEZIVU DIJAGNOZU: Sad upozorava na čudne prve simptome jer je jedva preživela!
Foto: Instagram/tirahciampa

uspela je da pobedi bolest

MANEKENKA (27) IGNORISALA STRAŠNE BOLOVE, PA DOBILA JEZIVU DIJAGNOZU: Sad upozorava na čudne prve simptome jer je jedva preživela!

Zdravlje žena -

Mladoj manekenki je dijagnostikovan rak pankreasa nakon meseci ignorisanja neobičnih simptoma. Tira Čampa je imala samo 27 godina kada je počela da oseća bolove u stomaku koji su se postepeno pogoršavali, prenosi The Sun.

Umesto da se obrati lekaru, ona je uporno ignorisala bolove, pogrešno misleći da su povezani sa nečim prolaznim i bezopasnim.

- Osećala sam se kao da sam udarena u leđa - otkrila je manekenka kojoj je u februaru biopsijom dijagnostikovan rak pankreasa. Ovaj tip raka je osmi najčešći tip raka u Australiji i ima najnižu stopu preživljavanja od bilo kog drugog raka u zemlji. Podaci pokazuju da više od polovine pacijenata umire u roku od tri meseca od postavljanja dijagnoze.

Zbog toga je posle dijagnoze Tira počela da piše oproštajna pisma svojim najmilijima jer je očekivala najgore.

- Ostala sam jaka tokom celog procesa samo zbog svojih najmilijih - dodala je devojka koja je odlučila da podeli svoju priču kako bi upozorila druge da nikada ne ignorišu bol u stomaku, ma koliko im se činio bezazlenim.

Tira Čampa
foto: Printscreen

Nakon što je prošla kroz iscrpljujuću sedmočasovnu operaciju uklanjanja tumora, lekari su joj rekli da bi umrla da je više ignorisala simptome. Da bi uklonili tumor, lekari su bili primorani da joj uklone veći deo pankreasa.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

02:46

SRPSKI NAUČNICI U OTPADU TRAŽE LEK ZA RAK! Kora od banane i bajati mesni narezak mogli bi da postanu deo REVOLUCIONARNIH LEKOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track