ŠTA DA RADITE AKO BEBA ODBIJA DA SISA? Udruženje "Dojenje nije bauk" bavi se podizanjem svesti o važnosti prirodnog načina ishrane
Foto: Shutterstock, Kurir

kurir tv

ŠTA DA RADITE AKO BEBA ODBIJA DA SISA? Udruženje "Dojenje nije bauk" bavi se podizanjem svesti o važnosti prirodnog načina ishrane

Zdravlje žena -

Udruženje građana "Dojenje nije bauk" povodom Svetske nedelje dojenja 4. avgusta organizuje besplatnu manifestaciju na Adi Ciganliji.

Lena Sudar, reporterka Kurira, razgovarala je sa članicama ovog udruženja o važnosti podrške dojenju.

11:24

DOJENJE NIJE BAUK

Udruženje građana "Dojenje nije bauk" povodom predstojeće Svetske nedelje dojenja organizuje besplatnu manifestaciju na Adi Ciganliji.

Manifestacija ima za cilj podizanje svesti o važnosti podrške dojenju i razbijanje tabua koji i dalje postoje u našem društvu.

Dojenje je prirodan i vitalan deo roditeljstva, a vekovima je služilo kao osnovna ishrana za bebe i odojčad.

Međutim, uprkos brojnim prednostima, čini se da dojenje i dalje nosi određenu stigmu u našem društvu, što otežava njegovu promociju i podršku.

Razgovarajući sa članicama udruženja "Dojenje nije bauk", gledaoci Kurir televizije, saznali su da je glavna misija ovog udruženja upravo vraćanje dojenja u prirodni tok i podsticanje roditelja da koriste ovaj prirodan način ishrane za svoje bebe.

Andrea Đorđević, predstavnica udruženja, ističe važnost edukacije i podrške za trudnice i majke kako bi uspešno prevazišle izazove koje dojenje može doneti. Kroz interaktivnu manifestaciju koja će se održati u lokalu "Petica" na Adi Ciganliji, udruženje želi pružiti konkretne savete i podršku za dojilje, roditelje, bake, deke i sve koji žele da saznaju više o dojenju.

Dojenje
foto: Kurir tv

Osim razgovora i savetovanja, manifestacija će obuhvatiti i predavanja o nošenju beba, pripremi za porođaj, ženskim pravima tokom porođaja i pravilnom postavljanju autosedišta. Bonus predavanje o fotografisanju majke i bebe će dodatno oplemeniti ovaj događaj.

Problemi sa kojima se dojilje mogu suočiti su različiti, a udruženje "Dojenje nije bauk" želi da pruži odgovarajuću podršku u rešavanju tih problema.

- Često se dešava da majke imaju mleko, ali se beba neće dojiti ili pak da beba odbija sisanje. Stručne volonterke udruženja su dostupne 24/7 putem njihovog Instagram profila kako bi pružile podršku i odgovorile na pitanja novih majki - saopštila je.

Manifestacija na Adi Ciganliji će biti prilika da svi koji žele saznaju više o dojenju, razmene iskustva i pronađu podršku koja će im olakšati ovu važnu životnu fazu.

Udruženje "Dojenje nije bauk" pokazuje svoju posvećenost promociji dojenja kao prirodne i najzdravije opcije za ishranu dece.

Dojenje je više od ishrane, to je dragocen trenutak povezivanja majke i deteta. Udruženje "Dojenje nije bauk" poziva sve zainteresovane da se pridruže manifestaciji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track