Najnovije vesti

USKE FARMERKE ZAUSTAVLJAJU CIRKULACIJU: Zato dobro razmislite pre nego što ih opet obučete!
Foto: Profimedia

štetni trendovi

USKE FARMERKE ZAUSTAVLJAJU CIRKULACIJU: Zato dobro razmislite pre nego što ih opet obučete!

Zdravlje žena
14:07h

Uske farmerke godinama ne izlaze iz mode, praktične su i lake za kombinovanje. Međutim, koliko god da ste iscrpljeni nakon dugog dana, najbolje bi bilo da ih skinete odmah po ulasku u kuću i obučete nešto udonije. Evo zbog čega je tako.

Često nošene uskih farmerki tokom dužeg vremenskog perioda može izazvati nešto više problema od same neudobnosti.

Iako su uske farmerke često ženin prvi izbor, vreme je da se okrenu udobnijem komadu odeće, jer uske farmerke mogu uticati na zdravlje ukoliko se redovno nose, piše City Magazine.

Utiču na mišiće i nerve u nogama

Koliko god uske farmerke bile moderne, opuštenije pantalone ponekad mogu doneti više komfora. Provođenje previše vremena u uskim farmerkama, naročito ako se krećete i čučite tokom dana, može povrediti mišiće i nerve u nogama. Kombinacija uskih farmerki i uskih kaiševa takođe može biti uzročnik utrnulih nogu kao i kod nošenja visokih potpetica, kao i peckanja i bola na prednjoj strani butina.

Usporavaju cirkluaciju

Ukoliko ste nekada iskusili osećaj teških i umornih nogu, najbolje bi bilo da se odlučite za udobne pantalone. Nošenje odeće koja je previše uska oko struka može smanjiti cirkulaciju krvi i otežati vašim venama da pumpaju krv nazad ka srcu i drugim organima.

Nošenje previše uske odeće može smanjiti cirkulaciju
Nošenje previše uske odeće može smanjiti cirkulacijufoto: Profimedia

Mogu izazvati gorušicu

Sigurno ste nekada primetili duboke i osetljive tragove oko struka koje su farmerke ostavile. Uska odeća koja gura stomak naniže zapravo izaziva refluks kiseline. Čak i ako ste savršeno zdravi i niste upoznati sa bolnom gorušicom, još uvek imate šansu da razvijete refluks ako često nosite usku odeću.

Narušavaju zdravu ravnotežu između leđa i kukova

Iako vas nošenje uskih farmerki može učiniti da se osećate zategnuto, dugoročno gledano, to može dovesti do toga da se savijete ili pogrbite.

Uske farmerke narušavaju zdravu ravnotežu između donjeg dela leđa i kukova, što znači da mogu uticati i na diskove kičme.

Uske farmerke mogu povećati rizik od određenih infekcija i iritacija.
Uske farmerke mogu povećati rizik od određenih infekcija i iritacija.foto: Profimedia

Izazivaju bol u intimnom području

Svakodnevno nošenje uskih farmerki može povećati rizik od određenih infekcija i iritacija. Jedna od njih je vulvodinija, stanje koje karakteriše hronični bol u vašem intimnom području.

Istraživači su otkrili da žene koje često nose uske farmerke imaju dvostruko veće šanse da razviju vulvudiniju od onih koje ne nose uske pantalone.

(kurir.rs/citymagazine.danas.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track