Još jedno bobičasto blago u kojem možemo da uživamo u ovo doba godine jesu maline. Osim što im je teško odoleti i ne pojesti ih sirove, odmah, sa ovim voćem možemo da se poigramo kroz razne kulinarske poslastice.
U vrelim danima rashladite se sorbeom od malina bez previše magije. Recept zahteva samo tri sastojka.
Kako se pravi sorbe od malina?
Priprema:
Stavite šećer i 270 ml vode u šerpu i mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori i konzistencija ne postane sirupasta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Stavite maline i limunov sok u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Pomešajte sa šećernim sirupom i staviteu posudu za zamrzavanje.
Na svakih sat vremena u naredna četiri sata promešajte mutilicom ili viljuškom da razbijete nastale kristale leda i vratite u zamrzivač. Po želji poslužite sa malinama i uživajte.
Napomena: Ovako dobijeni sorbe možete držati u zamrzivaču do mesec dana.
Bogate vitaminima i mineralima
Maline su dobar prirodni izvor vitamina C i grupe B, što doprinosi njihovom antiinflamatornom dejstvu i značajnoj ulozi u jačanju imuniteta.
Prenela: N.R.
Izvor: Živim.jutarnji.hr/Zdravlje.Kurir.rs