Sok od celera snižava krvni pritisak i holesterol: Potrebna su vam samo dva sastojka

Shutterstock

Celer se smatra odličnim čistačem organizma. Pomaže u snižavanju krvnog pritiska i holesterola, a posebno je dobar za probavu.

Sadrži sve potrebne elektrolite i povoljno deluje na žene sa hormonskim problemima, kao i na endokrine žlezde. Takođe, celer sadrži više od 20 enzima koji pomažu u varenju, natrijumove soli koje neutralizuju toksine, a deluje i kao antiseptik. Osim toga, bogat je vitaminom C.

Potrebno je: 

* 1 celer

* kriška limuna

Priprema

Prvo, očistite celer i stavite ga u sokovnik. Ako nemate sokovnik, možete ga staviti u blender, dodati malo vode i izblendati. Nakon toga, uzmite čašu i procedite sadržaj kroz cediljku kako biste dobili čist sok. Na kraju, dodajte malo vode i limuna, i vaš napitak je gotov!

Najbolje je piti ga na prazan stomak pola sata do 45 minuta pre obroka.

I Novak Đoković pije sok od celera

- Dan počinjem s toplom vodom i limunom kako bih pomogao telu da se detoksira. A onda na prazan želudac ispijam sok od celera - otkrio je svojevremeno Novak Đoković novinarima. 

Nole nije jedina poznata osoba koja je priznala da je sok od celera svakodnevno na njegovom meniju; u ovaj napitak kunu se i Liv Tajler, Robert De Niro, Gvinet Paltrou, Naomi Kembel, Miranda Ker...

Prenela: N.R.

Izvor instagram: M.m.nutrition/Zdravlje.Kurir.rs