Kari ćuretina sa krompirom: Recept nutricioniste za zdrav ručak pun bogatog ukusa
Spoj mirisnih začina, sočne ćuretine i povrća čini ovo jelo ne samo ukusnim, već i hranljivim - idealno za porodični ručak ili laganu večeru.
Ćuretina predstavlja odličan izvor životinjskih proteina. Isprobajte je u kombinaciji sa karijem i krompirom i oduševićete se bogatstvom ukusa, savetuje na svom blogu Tatjana Popović, health coach i nutricionista. Ukoliko ne možete da nabavite ćuretinu, zamenite je piletinom, a kako se pravi ovaj zdravi ručak, pročitajte u nastavku.
Kari ćuretina sa krompirom
Potrebno vam je
- kašika suncokretovog ulja
crni luk, seckan na sitno
zelena paprika, seckana na kockice
2 kašike karija
2 čena belog luka, izgnječenog
400 g paradajza, seckanog na kockice
300 g ćuretine (iseckane na kockice, prethodno pržene na malo ulja)
300 g obarenog krompira(iseckati na kocke)
2 kašike ajvara
2 kašike svežeg korijandera, grubo seckanog
Priprema
Zagrejte ulje u velikom tiganju na visokoj temperaturi. Dinstajte luk i papriku oko 3-4 minuta dok ne omekša i ne dobiije zlatnu boju. Dodajte kari i bel luk, zatim kuvajte još 1-2 minuta. Dodajte iseckani paradajz i 150 ml vode. Dovedite do ključanja i kuvajte još pet minuta. Smanjite temperaturu, dodajte ćuretinu i krompir i kuvajte još 2-3 minuta, zatim dodajte ajvar. Pospite korijander i poslužite.
Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs