"DANAS JE PREVIŠE NUTRICIONISTA I MNOGO DEBELIH LJUDI!" Pedijatar upozorio: Napumpani predlažu deci da kupuju ŠTETNE PREPARATE
Foto: Kurir Televizija, joan gravell / Alamy / Alamy / Profimedia

KURIR TV

"DANAS JE PREVIŠE NUTRICIONISTA I MNOGO DEBELIH LJUDI!" Pedijatar upozorio: Napumpani predlažu deci da kupuju ŠTETNE PREPARATE

Ishrana -

Dr. Saša Milićević, pedijatar, je u jutarnjem programu Kurir televizije govorio o ishrani dece i izazovima sa kojima se suočavaju roditelji u vezi sa zdravom ishranom svoje dece.

On je istakao da je situacija veoma teška jer kako roditelji tako i deca često nemaju dovoljno vremena da se posvete pravilnoj ishrani.

- Deci u školi je lakše kupiti neko gazirano piće i kupiti fast food, a kad ćemo slow food. Roditelji ne znaju šta da rade jer ako naprave detetu u školi sendvič, deca će ga zafrkavati. Ali treba dati deci pravi primer. Ne možete reći detetu zašto pušiš, a da ti cigareta bude u ustima - istakao je Milićević.

02:24

DANAS JE PREVIŠE NUTRICIONISTA I MNOGO DEBILIH LJUDI! Pedijatar upozorio: Napumpani predlažu deci da kupuju ŠTETNE PREPARATE

Govoreći o savremenom trendu interesovanja za zdravu ishranu, Milićević je istakao da iako postoji mnogo nutricionista i saveta za zdravu ishranu, paradoksalno je da ima mnogo dece koja su prekomerno uhranjena i nezdravo se hrane.

- Nikada nije bilo više nutricionista i tih saveta za zdravu ishranu, a jako je mnogo debelih i nezdravo hranjene dece. Vidimo da prenapumpani klinci u pubertetu idu u teretanu i uzimaju različite preparate koji takođe mogu da budu štetni, pa šta li tek oni sadrže. Pročitaju da čips sadrži akrilamid i onda ga ne jedu, a onda posle uzimaju neke preparate koje im je savetovao neko tamo napumpan. Pitanje je momenta kada će to doći na red. Tako da su roditelji u velikoj opasnosti da upadnu u jednu zamku - rekao je Milićević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track