ŠTA JEDE ĐOKOVIĆ U TOKU DANA? Ishrana za sve: Ovo su Noletovi obroci zahvaljujući kojima slavni teniser OSTAJE U ODLIČNOJ FORMI!
Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

PROBAJTE

ŠTA JEDE ĐOKOVIĆ U TOKU DANA? Ishrana za sve: Ovo su Noletovi obroci zahvaljujući kojima slavni teniser OSTAJE U ODLIČNOJ FORMI!

Ishrana -

Novak Đoković je najbolji srpski teniser svih vremena. Uspeo je da uradi ono o čemu su mnogi samo sanjali, tokom karijere osvojio je 23 grend slem titule. Slavnog tenisera mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena, a često ističe da su za to krivi ishrana i treninzi. Jednom je prokomentarisao koliko mu je važno da jede hranu tokom meča.

- Banane, urme i voda, stvarno ne razumem, svaka utakmica je ista, da se dogovorimo, a oni još uvek ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, bez urme. Pa donesu mi neke magnete, svašta - nasmejao se Novak okupljenim novinarima.

Novak Đoković
foto: Nenad Kostić

Poznato je da je iz ishrane izbacio mlečne proizvode, crveno meso, gluten i šećer. Trudi se da popije mnogo vode tokom dana, a ne prođe ni jedno jutro, a da čim se probudi ne popije čašu mlake vode sa limunom. Takođe pazi da mu obroci budu otprilike u isto vreme, a jutarnju užinu uzima samo ako mu je potrebna. Vrlo često pije sok od celera na prazan stomak.

Ovo je meni koji koristi Novak Đoković:

Prvi dan

  • Doručak: Voda i dve kašike meda. Zatim jede musli od organskog ovsa, brusnice, suvog grožđa, semenki bundeve ili suncokreta, badema. Jutarnja užina (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.
  • Ručak: Salata od mešanog povrća, testenina primavera bez glutena (po želji se koriste testenine od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i veganski sir).
  • Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja.
  • Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine), supa od mineštre, fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.
Novak Đoković, Vimbldon
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Drugi dan

  • Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće. Jutarnja užina (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.
  • Ručak: Salata od mešanog zelenila, začinjena salata od rezanaca (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balzamiko sirće).
  • Popodnevna užina: Integralne pločice sa voćem i orasima.
  • Večera: Salata od tunjevine (boranija, pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i slanutak iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.
Novak Đoković, more, voda, Novak na moru
foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Treći dan

  • Doručak: Voda, dve kašike meda, zob bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananom, voće.
  • Jutarnja užina: Domaći humus (uključujući slanutak bez glutena i soja sos) sa jabukama.
  • Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).
  • Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena, voće.
  • Večera: Salata sa avokadom i domaćim dresingom, supa od šargarepe i đumbira.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track