SINDI KRAFORD O DIJETI KOJA JE NJEN NAJVEĆI ADUT: Za 7 dana i do 5 kilograma manje
Foto: Profimedia

ISHRANA BIVŠEG TOP MODELA

SINDI KRAFORD O DIJETI KOJA JE NJEN NAJVEĆI ADUT: Za 7 dana i do 5 kilograma manje

Ishrana -

Iako se približava 60. godini, Sindi Kraford izgleda spektakularno. Njena linija se nije promenila od 90-ih, kada je bila jedna od najpoznatijih manekenki na svetu. Iako je ovo delimično posledica genetike, nema sumnje da su zdrava ishrana i dosledna vežba takođe važni. A ako mislite da model gladuje, varate se.

Nekadašnji top model jede pet do šest obroka dnevno. Oni su manji, ali uravnoteženi i se sastoje od 30 procenata proteina, 40 procenata ugljenih hidrata i 30 procenata zdravih masti.

Sindi za doručak jede jaja, sir i parče raženog hleba. Sledi voćna užina, a za ručak služi ribu ili piletinu sa povrćem i krišku hleba. Popodnevna užina je voće ili 30 grama sira, a večera je kuvana junetina, salata sa maslinovim uljem i pasuljem. Na kraju dana voli da popije čašu jogurta ili kefira.

Prema pisanju pojedinih medija, takav režim može biti veoma efikasan za mršavljenje, pa se često opisuje kao dijeta kojom se za sedam dana može izgubiti i do pet kilograma.

Sindi jede namirnice sa niskim glikemijskim indeksom

Sve osnovne namirnice koje Sindi jede imaju nizak glikemijski indeks. Ovakav plan zasnovan na namirnicama koje ne podižu suviše nivo šećera u krvi.

U svom planu obroka, bivši top model voli da jede humus i povrće kao još jednu opciju za užinu.

Pre nego bilo čega drugog, ona pije čašu tople vode sa pola isceđenog limuna, koji ima mnoge zdravstvene prednosti.

Bademi za užinu i mnogo salata tokom dana

Sve u njenom planu obroka je bez GMO namirnica i organskog porekla. Još jedna zdrava užina koju Cravford ima su začinjeni limunovi bademi.

Na njenom planu obroka nalazi se nekoliko različitih salata, uključujući sezonsku salatu od rukole i salatu od listova zelenog čaja.

(kurir.rs/index.hr/eatthis.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track