ODLIČNA IDEJA ZA POSNI OBROK: Salata sa tunjevinom koji možete poneti i na posao
Za sve vas koji postite evo jednog recepta koji se slobodno može nazvati mediteranski. To je svojevrsan miks salata, maslina, sa notom citrusa i semenčica. Takođe je zgodna varijanta za poneti sa sobom na posao, a priprema je brza i jednostavna.
- Postoji bezbroj varijanti ovog recepta, meni se recimo baš ovakva dopala, jer ne sadrži ništa što bi vas previše opterećivalo u bilo kojem obliku, već je miks vitamina iz salate i soka limuna, proteina iz tunjevine i nezasićenih masti iz ulja i semenčica. Naravno, ovakva salata se može jesti i uz prepečeni hleb, krutone, najbolje za brzi ručak za poneti ili večeru - kaže Jasna Vujičić, nutricionista.
KAKO SE SPREMA MIKS SALATA SA TUNJEVINOM
Potrebno je
* 160 g tunjevine u salamuri (komadi)
* miks salata - iceberg salata i radić
* šaka izrendane šargarepe
* 5-6 maslina, zelenih, bez koštice iz tegle
* pola manjeg krastavca, svežeg
* 1 kašika maslinovog ulja
* kafena kašičica miksa semenki (seme lana, susama i suncokreta)
Priprema
Ocediti tunjevinu od salamure. U činiju staviti miks salate ili pojedinačne sve njene komponente, šargarepu, krastavac, masline, limunov sok i zaliti maslinovim uljem. Sve pomešati tako da bude ravnomerno raspoređeno. Odozgo na kraju posuti miks semenki.
Ukoliko nosite ovu salatu na posao, sve stavite u neku posudu sa poklopcem. S obzirom da svaka sečena salata degradira sa vremenom, najbolje ju je konzumirati što pre, a po mogućnosti rashlađenu.
(Nadijeti.com/Kurir.rs)
Sočivo je bogato proteinima i vlaknima: Čuva zdravlje srce, poboljšava varenje i stabilizuje šećer u krvi