Potaž od spanaća, sremuša i mladog belog luka: Da sve pršti od vitamina
Zeleniš je važan, posebno povrće sa tamnim listovima poput spanaća, jer je puno vitamina (A, E, B1, B2, B9) i minerala važnih za jak imunitet. O lekovitosti sremuša i mladog luka već smo pisali, a sada nam prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević, endokrinolog otkriva recept za potaž u kome se nalaze sve ove povrćke.
Potaž od spanaća, sremuša i mladog belog luka
Potrebno je
- 500 g spanaća
- 3 mlada bela luka
- 1 veza sremuša
- 2 kašike maslinovog ulja
- kukuruzno brašno
- so
- kiselo mleko, ali samo za one koji ne poste
Priprema
Obarite spanać, pa dodajte u njega dva mlada bela luka i sve izmiksajte. Vodu u kojoj se povrće kuvalo nemojte više koristiti. Zatim prodinstajte na vodi i ulju jedan iseckan mladi beli luk i malo sremuša, dodajte kašiku kukuruznog brašna i izmiksan spanać, pa malo posolite. Polako dodajite vodu da se dobije odgovarajuća gustina potaža. Po završetku kuvanja dodajte u potaž dve kašike maslinovog ulja.
NAPOMENA: Ovaj potaž može se jesti u toku posta, a oni koji ne poste mogu ga začiniti sa kiselim mlekom.
Idealan položaj za spavanje koji brine o vašim crevima: Jednostavan trik za bolju probavu