Zeleniš je važan, posebno povrće sa tamnim listovima poput spanaća, jer je puno vitamina (A, E, B1, B2, B9) i minerala važnih za jak imunitet. O lekovitosti sremuša i mladog luka već smo pisali, a sada nam prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević, endokrinolog otkriva recept za potaž u kome se nalaze sve ove povrćke.

Potaž od spanaća, sremuša i mladog belog luka

Potrebno je

spanac-shutterstock-274916789.jpg
Shutterstock 

Priprema

Obarite spanać, pa dodajte u njega dva mlada bela luka i sve izmiksajte. Vodu u kojoj se povrće kuvalo nemojte više koristiti. Zatim prodinstajte na vodi i ulju jedan iseckan mladi beli luk i malo sremuša, dodajte kašiku kukuruznog brašna i izmiksan spanać, pa malo posolite. Polako dodajite vodu da se dobije odgovarajuća gustina potaža. Po završetku kuvanja dodajte u potaž dve kašike maslinovog ulja.

NAPOMENA: Ovaj potaž može se jesti u toku posta, a oni koji ne poste mogu ga začiniti sa kiselim mlekom.