- Postoji bezbroj varijanti ovog recepta, meni se recimo baš ovakva dopala, jer ne sadrži ništa što bi vas previše opterećivalo u bilo kojem obliku, već je miks vitamina iz salate i soka limuna, proteina iz tunjevine i nezasićenih masti iz ulja i semenčica - kaže Jasna Vujičić, viši dijetetičar -nutricionista.
![Jasna Vujičić, viši dijetetičar-nutricionista](/data/images/2023/11/15/12/3699646_jaca11111536x1458_ff.jpg?ver=1713532358)
Naravno, ovakva salata se može jesti i uz prepečeni hleb, krutone, najbolje za brzi ručak za poneti ili večeru.
Potrebno je
- tunjevina u salamuri, komadi, 1 konzerva oceđena od salamure, 160 g bruto, oko 90 g neto
- iceberg salata
- radič
- šargarepa
- 5-6 maslina, zelenih, bez koštice iz tegle
- pola manjeg krastavca, svežeg
- sok pola limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kafena kašičica semenki ( seme lana, susama i suncokreta)
![Tunjevina](/data/images/2017/08/29/16/1271201_profimedia0251254353_ff.jpg?ver=1713621657)
Priprema
Ocediti tunjevinu od salamure. U činiju staviti miks zelenih salata, naseći u to pola svežeg krastavca, masline, limunov sok i zaliti maslinovim uljem. Sve pomešati tako da bude ravnomerno raspoređeno. Odozgo na kraju posuti miks semenki.
Ukoliko nosite ovu salatu na posao, sve stavite u neku posudu sa poklopcem. S obzirom da svaka sečena salata degradira sa vremenom, najbolje ju je konzumirati što pre, a po mogućnosti rashlađenu.
Izvor: Nadijeti.com/Zdravlje.Kurir.rs
![](http://www.kurir.rs/resources/images/header/logo.png)