3 sjajna doručka za povećanje unosa proteina: Spremaju se brzo, a ukusni su i zdravi
Foto: Corina Daniela Obertas / Alamy / Alamy / Profimedia

kad pazite na liniju

3 sjajna doručka za povećanje unosa proteina: Spremaju se brzo, a ukusni su i zdravi

Ishrana -

Čuli smo bezbroj puta da hranljiv doručak treba da sadrži proteine, ali često nam ponestane ideja šta da izaberemo, a da je brzo i ukusno u isto vreme.

Proteini su ključni deo zdrave ishrane, posebno kada pazimo na liniju. Iako smo svesni da su nam neophodni, ponekad je teško posegnuti za hranom koja ih sadrži u dovoljnoj meri, naročito ako smo svako jutro u žurbi i nemamo vremena da razmišljamo o tome.

Donosimo vam ideje za doručak koja sadrže proteine i koja će vas, bez sumnje, zasititi na nekoliko sati. Svaku od ideja možete prilagoditi sebi i svojim potrebama, a u nastavku donosimo pojedinačne smernice.

omlet na prvom mestu
omlet na prvom mestufoto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Omlet sa povrćem

Jedno od najbržih i najlakših obroka za doručak koje možete pripremiti svaki dan svakako je omlet, a u zavisnosti od želja možete ga prilagoditi svom ukusu. U jaja možete dodati povrće, kao što su čeri paradajz, pečurke, paprike i slično, a uz malo začina doručak će ličiti na pravu gozbu.

obavezno dodajte voće i puter od kikirikija
obavezno dodajte voće i puter od kikirikijafoto: Shutterstock

Ovsena kaša sa puterom od kikirikija

Ovsena kaša mnogima nije omiljeni izbor za prvi obrok, ali kada je u pitanju sitost, nema joj premca. Ali da bi bila zaista ukusna, treba je kuvati u kravljem ili biljnom mleku i dodati bobičasto voće, cimet i puter od kikirikija. Puter u kombinaciji sa kašom će vas zasititi do ručka, ali imajte na umu da je dosta kaloričan, pa pazite na količinu.

uz tost pojedite i poširano jaje
uz tost pojedite i poširano jajefoto: Profimedia

Avokado na tostu

Ako ne možete da zamislite jutro bez ugljenih hidrata, posegnite za tostom sa avokadom. Sve što treba da uradite je da tostirate hleb i dodate pasirani avokado (pola avokada na dva komada tosta) koji ćete dobro začiniti biberom, solju i mlevenom paprikom ili nekim drugim začinom.

Pripremila: N.L.

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba/Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track