Čorba od kelerabe, ukusna i zdrava: Sve pršti od vitamina C, odlična za imunitet
Ako ste odlučili da primenite fino čišćenje organizma pred leto, obavezno u ishranu uvrstite - kelerabu.
Keleraba ima ukus sličan srcu kupusa, samo što je blaža i hrskavija, a preporučuje se za jačanje imuniteta, kod hipoglikemije i dijabetesa, snižava krvni pritisak i idealna je za skidanje kilograma.
Ako nemate ideju kako da je pripremite, predlažemo vam ukusnu čorbicu prema receptu nutricioniste Branke Mirković. Uživajte...
Priprema:
Kelerabu isecite na kratke štapiće i skuvajte u bujonu. Izvadite rešetkastom kašikom i narendan krompir skuvajte u bujonu. Štapnim mikserom napravite potaž od krompira. Vratite štapiće, kratko prokuvajte, dodajte pavlaku i proverite ukus, pa po potrebi dodajte so, biber i beli luk. Ukrasite listovima svežeg peršuna.
Pripremila: Nataša Lazović
Suptilna promena vida može da ukaže na ozbiljan problem: Obratite pažnju i na prateće simptome