Ovaj potaž je nutritivno bogat obrok, pripremljen od kombinacije povrća poput crnog luka, šargarepe, krompira i celera. Obogaćen je s malo bibera i mlevene začinske paprike, pruža bogatstvo ukusa, ali i našem organizmu daje važne hranljive materije. I što je najvažnije - jača imunitet.

Priprema je toliko brza da je to prva stvar zbog koga ćete zavoleti ovaj gusti i hranljiv potaž evo kako sa lakoćom da je napravite.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 4 manje stabljike celera, možete i koren umesto stabljika
  • 2 korena peršuna (zelen)
  • 1/2 kelerabe, ako nemate pojačajte nešto od povrća
  • Oko 1l vode
  • Biber, suvi začin, so, beli luk u prahu, mlevena paprika, peršun(može i suvi)
shutterstock-741538873.jpg
Shutterstock 

Priprema

Povrće naseckati na kockice približno iste veličine. Propržiti crni luk, zatim dodati ostalo povrće, promešati i sipati litar vode.

Kada povrće omekša usitniti štapnim mikserom (ili u blenderu) pa dodati još malo vode do željene gustine. Na kraju dodati začine i kuvati još par minuta.

Prenela: N.R.

Izvor instagram: Recepti_za_srecu/Zdravlje.Kurir.rs