Slušaj vest

Potrebn je za 6 kolačića:

  • 1/2 šolje najfinijeg bademovog brašna
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 1/4 šolje nezaslađenog kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 šolje poluslatkih komadića čokolade + još za preliv 1 velika jaje
  • 1/3 šolje putera od badema
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje nezaslađenog pića od badema
  • 1 kašičica rastopljenog kokosovog ulja
  • morska so po ukusu
shutterstock_2120708396.jpg
Ovaj kolač je zdrav, a ukus je bogat kao i u klasičnom receptu Foto: Shutterstock

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni C.

Zatim u veću posudu stavite bademovo brašno, kokosovo brašno, kakao prah, prašak za pecivo i komadiće čokolade. Mešajte dok više ne bude grudvica.

Zatim dodajte jaje, bademov puter, javorov sirup i bademovo mleko dok se ne sjedine. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i još jednom promešajte. Testo treba da bude gušće od običnog testa za kolače.

Prebacite testo u kalup za hleb i na njega stavite još nekoliko komadića čokolade. Peccite na 180 stepeni 16-18 minuta, pazeći da se ne prepeče.

Izvadite kolač iz rerne i pospite sa malo soli. Ostavite da se ohladi najmanje pet minuta pre sečenja i serviranja.

Nutritivne vrednosti po kolaču:

Prenela: O.M.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr/Zdravlje.Kurir.rs