Slušaj vest

Rižito s pečurkama (za četiri porcije)

Potrebno vama je

  • 120 g integralnog pirinča
    60 g očišćenog crnog luka
    300 ml pileće supe
    30 g putera
    40 g rendanog parmezana
    200 g belih šampinjona
    200 g smeđih šampinjona
    mleveni biber
    kašika seckanog peršuna
    10 ml ulja
    so

Priprema

U šerpu sipati pileću supu, zagrejati do ključanja, pa dodati integralni pirinač. Kuvati poklopljeno na umerenoj vatri dok ne omekša, po potrebi dolivajući vodu. U tiganju na malo ulja propržiti seckani crni luk, dodati polovinu putera i kratko pržiti uz mešanje. Dodati isečene bele i smeđe šampinjone i dinstati dok tečnost ne ispari. Ubaciti obareni pirinač, kratko propržiti uz mešanje, zatim začiniti solju i biberom. Dodati preostali puter i parmezan, promešati i posuti peršunom. 

Rižoto, koji je prilagođen osobama s dijabetesom, poslužite bez hleba, uz porciju sveže salate. Prijatno!