Slušaj vest

Iako se uz pastu odlično slaže protein (životinjskog ili biljnog porekla), varijanta bez proteina takođe može da bude veoma ukusna. Tatjana Popović, sertifikovani health coach i nutricionista osmislila je jedan takav recept, kom posebnu aromu pruža preliv od limuna, indijskog oraha i veganskog parmezana. Isprobajte ovu kombinaciju sastojaka, garantujemo da će vam se svideti. 

Posna pasta s prelivom od limuna

Potrebno vam je (za 2-3 porcije)

350 g (bezglutenske) testenine
prstohvat soli

Za preliv

¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta)
1 kašika rendane kore limuna
3 kašike soka od limuna
1 kašičica mlevenog belog luka
½ kašičice bele miso paste
2 kašičice nutritivnog kvasca
½ kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja vode
¼ šolje veganskog parmezana

maslinovo-ulje.jpg
Dah mediteranske kuhinje Foto: Shutterstock

Za serviranje

prstohvat tucane paprike
½ veze svežeg peršunovog lišća

Priprema

Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane. U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture. Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta. Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta. Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće. Poslužite i uživajte.

Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs

Napravite laganu posnu čorbu s ječmom: Zdrav obrok za bolju probavu i mršavljenje