Posna pasta s prelivom od limuna: Nutricionista predlaže zdrav ručak za celu porodicu
Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju i uverite se koliko malo sastojaka može stvoriti nešto zaista posebno.
Iako se uz pastu odlično slaže protein (životinjskog ili biljnog porekla), varijanta bez proteina takođe može da bude veoma ukusna. Tatjana Popović, sertifikovani health coach i nutricionista osmislila je jedan takav recept, kom posebnu aromu pruža preliv od limuna, indijskog oraha i veganskog parmezana. Isprobajte ovu kombinaciju sastojaka, garantujemo da će vam se svideti.
Posna pasta s prelivom od limuna
Potrebno vam je (za 2-3 porcije)
350 g (bezglutenske) testenine
prstohvat soli
Za preliv
¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta)
1 kašika rendane kore limuna
3 kašike soka od limuna
1 kašičica mlevenog belog luka
½ kašičice bele miso paste
2 kašičice nutritivnog kvasca
½ kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja vode
¼ šolje veganskog parmezana
Za serviranje
prstohvat tucane paprike
½ veze svežeg peršunovog lišća
Priprema
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane. U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture. Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta. Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta. Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće. Poslužite i uživajte.
Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs
Zašto je ljudima tako teško da se promene? Psiholog otkriva tri ključna razloga i kako da ih prevaziđete