Šta s jajima posle Uskrsa? Ne bacajte ih, već napravite 3 zdrava, hranljiva obroka
Posle prazničnih obroka često ostane višak kuvanih jaja, koja, iako lako dostupna, mogu postati dosadna ako se ne iskoriste na kreativan način. Umesto da ih jednostavno pojedete, isprobajte ove zdrave i hranljive recepte koji će vam pomoći da obogatite svoj obrok.
Ako primetite neprijatan miris, promenu boje ili ako je belance ljigavo, jaje više nije bezbedno za konzumiranje. Ako se jaja ogule, rok trajanja im se smanjuje na tri do pet dana jer su izloženija vazduhu i bakterijama.
Ova 3 odlična recepta pomoći će vam da iskoristite višak kuvanih jaja koji vam je ostao od Uskrsa i pripremite ukusan, uravnotežen i zdrav obrok.
Salata sa kuvanim jajima, kinoom i povrćem
Potrebno je:
- 3 kuvana jaja
- 1 šolja skuvane kinoe
- 1/2 šolje crvene paprike, isečene na kockice
- 1/2 šolje krastavca, isečenog na kockice
- 1/4 crvenog luka, isečenog na tanke trakice
- 1 kašičica maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
Priprema
Isecite kuvana jaja na kriške. U velikoj posudi pomešajte skuvanu kinoa, crvenu papriku, krastavac, crveni luk i jaja. Dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber, dobro promešajte i poslužite.
Jaja sa avokadom i integralnim hlebom
Potrebno je:
- 2 kuvana jaja
- 1/2 avokada
- 1 kriška integralnog hleba
- 1 kašičica maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema
Tostirajte krišku integralnog hleba. Na hleb stavite izgnječeni avokado, posolite i pobiberite. Isecite kuvana jaja na kriške i stavite ih preko avokada. Pokapajte sa malo maslinovog ulja i poslužite.
Jaja sa povrćem i feta sirom
Potrebno je:
Priprema
Isecite kuvana jaja na kriške. U posudi pomešajte feta sir, paradajz, crveni luk, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dodajte isečena jaja, dobro promešajte i poslužite kao osvežavajući obrok.
Šta se dešava sa telom ako jedete jaja svakog dana, dijetetičarka dala jasan odgovor koji će se mnogima svideti
ZABORAVI NA BOL I NEPRIJATNOST URASLIH NOKTIJU: Ne morate uvek u salon, možete i sami!