Pasta sa sosom od graška i rukole: Prolećni ručak prema receptu nutricioniste
Fantastična kombinacija paste i graška prelivena zelenim dresingom od graška i sveže rukole.
Ovo je testenina iz snova, navodi na svom blogu Tatjana Popović, healthcoach i nutricionista, a reč je o fantastična kombinacija paste i graška prelivena zelenim dresingom od graška i sveže rukole. Vrlo je lako i jednostavno za pripremu, te ovo jelo možete probati već danas.
Pasta sa sosom od graška i rukole
Potrebno vam je (za dve porcije)
- 150 g (bezglutenske) testenine
½ šolje crnog luka, sitno seckanog
čen belog luka, izgnječen
3 kašike maslinovog ulja
2 ½ šolje graška, svežeg ili zamrznutog
1 ¼ šolje vode
kašika limunovog soka
⅓ šolje rukole
¾ kašičice soli
½ kašičice bibera
kašičica miso paste
3 kašike bademovog putera
½ šolje svežeg matovilca za serviranje
Priprema
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, te je ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Stavite crni i beli luk, te ih dinstajte 4-5 minuta, dok ne porumene. Dodajte 2 šolje graška i promešajte. Ako koristite sveži grašak, pokrijte ga poklopcem da se upari, oko 3 minuta, odnosno dok ne omekša i ne posvetli. Ako koristite zamrznuti grašak, dinstajte ga dok se potpuno ne otopi.
Odvojite 1 ½ šolju mešavine dinstanog graška i luka (ostatak ostavite u tiganju), pa je stavite u blender zajedno sa vodom, kašikom limunovog soka, rukolom, solju, biberom, miso pastom i puterom od badema. Blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijeni sos ostavite sa strane.
U tiganj sa preostalim dinstanim graškom i lukom dodajte ½ šolje graška, te mešajte 30-60 sekundi na umerenoj temperaturi. Dobijenu smesu prespite u posebnu posudu, te dodajte bezglutensku testeninu, sos od graška i sve dobro promešajte. Servirajte uz sveži matovilac i uživajte.
Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs
Zaboravljena biljka koja oporavlja pluća: Travar otkriva recept za moćnu čajnu mešavinu