Prolećna piletina s povrćem iz rerne: Jednostavan i zdrav obrok za celu porodicu
Kada poželite da pripremite ukusan, zdrav i izbalansiran obrok za celu porodicu, bez gomile prljavog posuđa, "one pot meal" iz rerne je savršeno rešenje.
Nutricionistkinja i magistarka farmacije Asja Sirbubalo osmislila je upravo takav recept savršen za prolećne dane, kad nam prijaju lagani, ali hranljivi obroci. Priprema se u jednoj posudi, ne zahteva puno truda, a bogat je povrćem, proteinima i aromatičnim začinima.
Prolećna piletina s povrćem iz rerne
Potrebno vam je (za 4 osobe)
Priprema
Iseckajte patlidžan i tikvice na veće komade, a čeri paradajz prepolovite. Sve stavite u veću činiju, dodajte pileće meso i prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Dodajte i začinsko bilje (najpre ono čvršće, poput ruzmarina, origana i timijana), ceo beli luk, so i malo cimeta. Sve dobro izmešajte i ostavite u frižider da se marinira nekoliko sati, ako imate vremena.
Zatim preručite sve u dublju tepsiju i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon toga pojačajte temperaturu na 250 stepeni još 10 minuta da se meso lepo zapeče. Kada izvadite iz rerne, preko jela dodajte izmrvljeni feta sir, sveži bosiljak i vlašac.
Da li vam bubrezi šalju signale za uzbunu? 5 znakova oštećenja koji se javljaju noću