Slušaj vest

Evo kako da na lak i zdrav način napravite džem

Potrebno je:

  • 500 g jagoda (svežih ili zamrznutih)
  • 25 g čija semenki
  • 5–10 g meda (po ukusu) čak i ne mora 

Priprema

Jagode stavite u šerpicu i lagano zagrevajte na tihoj vatri oko 10 minuta, dok ne omekšaju i puste sok. Povremeno promešajte i po želji ih izgnječite viljuškom ili štapnim mikserom za glatku teksturu.
Sklonite sa vatre, dodajte čija semenke i dobro promešajte. Ostaviti da odstoji oko 10 minuta kako bi se smesa zgusnula.

Po ukusu dodajte med, promešajte i prespite u čistu teglicu. Čuvajte u frižideru do 5 dana.

shutterstock_421397224.jpg
Jagode osvežavaju, čija semenke zgušnjavaju — zajedno čine zdrav i prirodan džem Foto: Shutterstock

Napomena

Ovaj džem je savršen za kaše, palačinke, tost ili kao dodatak jogurtu. Nema dodatog šećera osim malo meda, i pun je vlakana!

Jagode su zdrave za srce, mozak i varenje

Dnevna doza jagoda može poboljšati zdravlje srca, mozga i varenja. Mnoge studije sugerišu da redovno konzumiranje hrane sa visokim sadržajem vitamina C, poput jagoda, može da poboljša kardiovaskularno zdravlje.

Izvor: instagram: Lara_bojanic/Zdravlje.Kurir.rs

Ledeni čaj od jagoda, opustite se uz napitak koji popravlja raspoloženje - evo kako a aga napravite