Potaž od mladog graška, idealan za letnje dane: Recept nutricioniste koji osvežava i čuva liniju
Potaž od sezonskog povrća može da bude odličan obrok tokom toplih dana, naročito kada želite nešto lagano, a hranljivo. Nutricionisti ga preporučuju kao zdrav izbor za ručak ili večeru, uz dodatak omiljenih začina.
Ako tražite lagan, hranljiv i osvežavajući obrok idealan za vrele dane, potaž od mladog graška je pravi izbor. Ovaj recept nutricionistkinje Branke Mriković ne samo da obiluje vitaminima, već sadrži i manje od dvesta kalorija po porciji, što ga čini odličnim izborom za one koji vode računa o svojoj liniji.
Potaž od mladog graška
Potrebno vam je
Priprema
Izdinstajte na srednjoj temperaturi sitno seckani crni i beli luk. Kada postane staklast dodajte grašak malo porodinstajte, nalijte sa 1 l tople vode i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Dodajte so, biber i suvi začin po ukusu. Štapnim mikserom ispasirajte i napravite potaž. Sipajte u činijice, dodajte kisele povlake na sredini i pospite sitno seckanom mirođijom.
Kaloriska vrednost po porciji je 189 kcal.
Fizička aktivnost kao lek: Trener otkriva koje su vežbe najbolje protiv najčešćih bolesti današnjice