Slušaj vest

Ako tražite lagan, hranljiv i osvežavajući obrok idealan za vrele dane, potaž od mladog graška je pravi izbor. Ovaj recept nutricionistkinje Branke Mriković ne samo da obiluje vitaminima, već sadrži i manje od dvesta kalorija po porciji, što ga čini odličnim izborom za one koji vode računa o svojoj liniji.

Potaž od mladog graška

Potrebno vam je

  • 0,5 kg mladog graška
    glavica srebrnca
    2 čena belog luka
    2 kašike maslinovog ulja
    so, suvi začin
    kisela pavlaka, sveža mirođija
grasak shutterstock_2480893107.jpg
Iskoristite sezonu svežeg graška Foto: Shutterstock

Priprema

Izdinstajte na srednjoj temperaturi sitno seckani crni i beli luk. Kada postane staklast dodajte grašak malo porodinstajte, nalijte sa 1 l tople vode i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Dodajte so, biber i suvi začin po ukusu. Štapnim mikserom ispasirajte i napravite potaž. Sipajte u činijice, dodajte kisele povlake na sredini i pospite sitno seckanom mirođijom.

Kaloriska vrednost po porciji je 189 kcal.

Pasta sa sosom od graška i rukole: Prolećni ručak prema receptu nutricioniste