Slušaj vest

Potrebno je (za dve porcije): 

Priprema

U blenderu umutite sastojke dok masa ne postane glatka. Možete dodati i voće po vašem izboru. Posebno dobar izbor su jagode, maline, borovnice, banane, kajsije ili mango. 

Stavite u zamrzivač. Posle 45 minuta dobro promešajte lopaticom i vratite u zamrzivač na dva sata. Pre serviranja izvadite iz frižidera i ostavite da se malo odmrzne dok ne postane kremasto, ali i dalje čvrsto. Iseckano sušeno voće, kokos, čia semenke, kakao, orasi ili bademi će dodati hrskavost.

domaći sladoled od jagode  shutterstock_2302847899.jpg
Možete dodati i voće po vašem izboru. Posebno dobar izbor su jagode, maline, borovnice, banane, kajsije ili mango. Foto: Shutterstock

Jogurt je bogat kalcijumom, proteinima, selenom, vitaminom B12 i drugim hranljivim materijama. Mnoge vrste jogurta takođe sadrže probiotike, korisne bakterije koje žive u gastrointestinalnom traktu. Zdrave bakterije u crevima su neophodne za varenje. Istraživanja takođe pokazuju da ovi sićušni mikrobi igraju važnu ulogu u regulisanju imunološkog sistema, upalnog odgovora i mnogih drugih telesnih funkcija. U idealnom slučaju, izaberite običan jogurt bez dodavanja šećera.

Pošto je jogurt zasitna hrana bogata proteinima, odabir jogurta i druge hrane sa visokim sadržajem proteina u odnosu na manje zasitne opcije može vam pomoći da održite zdravu težinu.

Izvor: zivim.jutarnji.hr/Zdravlje.Kurir.rs

Napravite ukusan veganski sladoled od čokolade: Fantazija na zdrav način