Slušaj vest

Ćuretina predstavlja odličan izvor životinjskih proteina. Isprobajte je u kombinaciji sa karijem i krompirom i oduševićete se bogatstvom ukusa, savetuje na svom blogu Tatjana Popović, health coach i nutricionista. Ukoliko ne možete da nabavite ćuretinu, zamenite je piletinom, a kako se pravi ovaj zdravi ručak, pročitajte u nastavku.

Kari ćuretina sa krompirom

Potrebno vam je

  • kašika suncokretovog ulja
    crni luk, seckan na sitno
    zelena paprika, seckana na kockice
    2 kašike karija
    2 čena belog luka, izgnječenog
    400 g paradajza, seckanog na kockice
    300 g ćuretine (iseckane na kockice, prethodno pržene na malo ulja)
    300 g obarenog krompira(iseckati na kocke)
    2 kašike ajvara
    2 kašike svežeg korijandera, grubo seckanog
kurkuma-zacin-zacini.jpg
Jelo je nazvano po kariju, omiljenom indijskom začinu Foto: Profimedia

Priprema

Zagrejte ulje u velikom tiganju na visokoj temperaturi. Dinstajte luk i papriku oko 3-4 minuta dok ne omekša i ne dobiije zlatnu boju. Dodajte kari i bel luk, zatim kuvajte još 1-2 minuta. Dodajte iseckani paradajz i 150 ml vode. Dovedite do ključanja i kuvajte još pet minuta. Smanjite temperaturu, dodajte ćuretinu i krompir i kuvajte još 2-3 minuta, zatim dodajte ajvar. Pospite korijander i poslužite.

Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs

Špagete bolonjeze sa pečurkama i crnim vinom: Recept nutricioniste za zdrav ručak