Slušaj vest

Budući da sadrži veliku dozu biljnih proteina, ova aromatična salata od leblebija i pasulja odličan je izbor za sve vegane, savetuje na svom blogu Tatjana Popović, health coach i nutricionista. Poseban šmek pruža joj fantastična kombinacija mirođije, badema i limunovog soka. Možete je  jesti za ručak ili večeru, sigurno će vas zasititi. 

Aromatična salata od leblebije i pasulja

Potrebno vam je (za 4-6 porcija)

  • 2 šolje kuvanog pasulja
    2 šolje kuvane leblebije
    ¼ šolje mirođije, sitno seckane
    ⅓ šolje badema, sitno sečenih i tostiranih
    ½ kašičice crvene tucane paprike
    2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
    1 kašika limunovog soka
    prstohvat soli
    prstohvat bibera
    2 šake bebi miks salate
    avokado
130851-profimedia0295992205-ls.jpg
Leblebije su uzgajane još u doba drevne Mesopotamije, pre više od 7.000 godina Foto: Profimedia

Priprema

Skuvajte pasulj i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja. Možete da koristite pasulj i leblebiju iz konzerve, ali ih pre upotrebe isperite i dobro ocedite. Sipajte sve sastojke u veliku posudu, te ih dobro promešajte. Prilagodite začine po ukusu. Servirajte dobijeno jelo uz bebi miks salatu i avokado. Poslužite i uživajte.

Izvor: https://totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs

Recept dana: Salata s piletinom i paprikama, idealan ručak za osobe s dijabetesom