Slušaj vest

Ovo je jedna od onih čorbi koju možete jesti umesto glavnog obroka, jer osim vitaminima bogatog povrća sadrži i integralnu testeninu, koja će vas lako zasititi, kaže na svom blogu Tatjana Popović, health coach i nutricionista. Zahvaljujući pasti od paradajza i kokosovom mleku, čorba je izuzetno kremasta i gusta.

Kremasta fusili čorba od povrća

Potrebno vam je (za šest porcija)

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
    luk, sitno seckan
    2-4 čena belog luka, izgnječena
    2 kašike listova sveže majčine dušice
    kašika suvog bosiljka
    kašika sušenog origana
    1-2 kašičice semena komorača (koristite po svom ukusu)
    kašičica mlevene crvene paprike
    kašičica tucane crvene paprike
    prstohvat soli
    prstohvat bibera
    2 kašike paste od paradajza u tubi
    6 šargrepa, krupno seckanih
    4 celera u štapu, krupno seckana
    6 šolja bujona od povrća
    4-6 šolja listova zelenog povrća (spanać, kelj, mladi listovi celera)
    250 ml punomasnog nezaslađenog kokosovog mleka
    300 g integralnih fusila
povrce shutterstock_691340896.jpg
Bogatstvo povrća i začina Foto: Shutterstock

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi na umerenoj temperature, dodajte luk i dinstajte ga pet minuta dok ne porumeni. Dodajte krupno isečenu šargarepu, celer, beli luk, majčinu dušicu, bosiljak, origano, komorač, mlevenu crvenu papriku i prstohvat soli i bibera. Dinstajte još pet minuta. Zatim u to umešajte pastu od paradajza, dodajte bujon od povrća i prstohvat tucane crvene paprika i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta, dok šargarepa ne omekša. Otprilike 10 minuta pre služenja dodajte zeleno povrće, kokosovo mleko i integralne fusile. Poslužite i uživajte.

Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs

Aromatična salata od leblebije i pasulja: Recept nutricioniste idealan za vrele dane