Kremasta fusili čorba od povrća: Osvežavajuća i hranljiva, prema receptu nutricioniste
Ovo je jedna od onih čorbi koju možete jesti umesto glavnog obroka, jer osim vitaminima bogatog povrća sadrži i integralnu testeninu, koja će vas lako zasititi, kaže na svom blogu Tatjana Popović, health coach i nutricionista. Zahvaljujući pasti od paradajza i kokosovom mleku, čorba je izuzetno kremasta i gusta.
Kremasta fusili čorba od povrća
Potrebno vam je (za šest porcija)
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
luk, sitno seckan
2-4 čena belog luka, izgnječena
2 kašike listova sveže majčine dušice
kašika suvog bosiljka
kašika sušenog origana
1-2 kašičice semena komorača (koristite po svom ukusu)
kašičica mlevene crvene paprike
kašičica tucane crvene paprike
prstohvat soli
prstohvat bibera
2 kašike paste od paradajza u tubi
6 šargrepa, krupno seckanih
4 celera u štapu, krupno seckana
6 šolja bujona od povrća
4-6 šolja listova zelenog povrća (spanać, kelj, mladi listovi celera)
250 ml punomasnog nezaslađenog kokosovog mleka
300 g integralnih fusila
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi na umerenoj temperature, dodajte luk i dinstajte ga pet minuta dok ne porumeni. Dodajte krupno isečenu šargarepu, celer, beli luk, majčinu dušicu, bosiljak, origano, komorač, mlevenu crvenu papriku i prstohvat soli i bibera. Dinstajte još pet minuta. Zatim u to umešajte pastu od paradajza, dodajte bujon od povrća i prstohvat tucane crvene paprika i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta, dok šargarepa ne omekša. Otprilike 10 minuta pre služenja dodajte zeleno povrće, kokosovo mleko i integralne fusile. Poslužite i uživajte.
Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.kurir.rs