PILING SA OVSENIM PAHULJICAMA ZA TEME : Uklanja perut i višak masnoće
Foto: Shutterstock

za zdravu kosu

PILING SA OVSENIM PAHULJICAMA ZA TEME : Uklanja perut i višak masnoće

Lepota -

Ključ zdrave kose je zdravo vlasište. Da bi izgledalo zdravo i sjajno, vaše teme zahteva iste korake u rutini nege kao i vaša koža. To podrazumeva čišćenje, hidrataciju i povremeno piling.

Kod primene pilinga za teme postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir, kao što su tip kose, problemi sa vlasištem (kao što su suvoća temena, perut ili akne) kao i proizvodi koje inače koristiti za negu.

Piling od smeđeg šećera i ovsenih pahuljica

Da biste napravili ovaj piling pomešajte:

  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike fino mlevenih ovsenih pahuljica
  • 2 kašike balzama za kosu po vašem izboru

Kombinacija šećera i mlevenih ovsenih pahuljica stvara fizički piling koji će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože. Nakon šamponiranja, nanesite smešu na mokru kožu glave nežnim, kružnim pokretima (možete koristiti i četku za masiranje temena) i temeljno isperite kada završite.

Na ovaj način ćete ukloniti mrtve površinske ćelije kože koje doprinose osećaju svraba, zatezanja i prekomernog lučenja masnoća kao i ostatke nakupljenih proizvoda za negu.

Kombinacija šećera i mlevenih ovsenih pahuljica stvara fizički piling koji će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože
Kombinacija šećera i mlevenih ovsenih pahuljica stvara fizički piling koji će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kožefoto: Shutterstock

Koliko često treba raditi piling?

Stručnjaci ističu da to zavisi od osobe, ali dobro pravilo je da počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, suvoćom i peruti. Dvaput nedeljno je poželjno čak i ako koristite mnogo proizvoda za kosu ili se znojite u teretani.

Međutim, pazite da ne preterate s pilingom kože glave jer to može izazvati iritaciju, svrab ili pogoršati postojeće stanje vlasišta.

Prenela: O.M.

(kurir.rs/ordinacija.vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track