Danas se otvara Centar za mlade u Beogradu: Besplatna psihološka podrška zakazuje se jednim klikom na Instagramu i TikToku
Foto: Shutterstock

Institut za mentalno zdravlje

Danas se otvara Centar za mlade u Beogradu: Besplatna psihološka podrška zakazuje se jednim klikom na Instagramu i TikToku

Mentalno zdravlje -

Danas se otvara Centar za mlade u Resavskoj 22 u Beogradu, mesto gde će oni uzrasta od 10 do 30 godina, potpuno besplatno, moći da zatraže savetodavnu psihološku podršku. Procena je da je nakon majskih tragedija, sve potrebnija.

Otvaranje će biti obeleženo nizom interaktivnih aktivnosti, biće otvorene i dve izložbe. U središtu pažnje i interesovanja Centra za mlade su tri oblasti: intervencija, prevencija i vršnjačka podrška.

Ovaj Centar je nastao na inicijativu radne grupe Vlade Republike Srbije za podršku mentalnom zdravlju na čelu sa Institutom za mentalno zdravlje koje je prepoznalo potrebu za ovakvim centrom.

- Koliko je ova vrsta pomoći potrebna shvatili smo nakon majskih tragedija. Besplatnu psihološku podršku mladi mogu dobiti samo na jedan klik i tako zakažu svoj termin putem društvenih mreža. Tu će takođe biti i radionice „wellness“ koje su za održanje mentalnog zdravlja, kao i edukativne radionice - kaže Jasmina Bogdanović iz Instituta za mentalno zdravlje.

Jasmina Bogdanović je objasnila kako i gde se može zakazati termin.

- Na Instagram stranici i na TikTok stranici cezam.bgd možete pratiti našu stranicu vrlo lako i to na samo jedan klik. Odaberete termin koji vam odgovara kod našeg psihologa i na taj način možete dobiti besplatnu podršku, pet temina besplatno. Nakon toga razgovarate sa našim psiholozima šta vam je dalje potrebno.

Prenela: V.N.

Izvor: N1/Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track