POČEO SA RADOM NAJSAVREMENIJI MAGNET U LESKOVCU: Ova magnetna rezonanca značajna je za ceo jug Srbije
Foto: Privatna Arhiva

VAŽNO

POČEO SA RADOM NAJSAVREMENIJI MAGNET U LESKOVCU: Ova magnetna rezonanca značajna je za ceo jug Srbije

Vesti -

Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a početku rada prisustvovali su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kako je istakla direktorka RFZO, magnetna rezonanca u Leskovcu značajna je za ceo jug Srbije s obzirom na to da će se njome rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu, jer pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

„Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima. Takođe, prednost ovog magneta jeste i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta“, rekla je Radojević Škodrić.

Direktorka RFZO najavila je da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.

„Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura“, istakla je direktorka RFZO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track