U GAK NARODNI FRONT ROĐENA PRVA BEBA IZ JAJNE ĆELIJE UVEZENE IZ ŠPANIJE: Roditeljima je ovo prva trudnoća doniranim materijalom
Foto: Shutterstock

lepe vesti

U GAK NARODNI FRONT ROĐENA PRVA BEBA IZ JAJNE ĆELIJE UVEZENE IZ ŠPANIJE: Roditeljima je ovo prva trudnoća doniranim materijalom

Vesti -

Kako je potvrđeno u ovoj ustanovi, i majka i beba su dobro, a porođaj je protekao bez problema. U pitanju je par kojem je ovo bio i prvi pokušaj vantelesne oplodnje sa doniranim materijalom.

Kako je potvrđeno u ovoj ustanovi, i majka i beba su dobro, a porođaj je protekao bez problema, objavile su Novosti a prenosi Danas.

Majka ima 43 godine, a ovo joj je bila prva trudnoća postignuta sa doniranom ćelijom. Ranije je imala dva neuspela pokušaja vantelesne oplodnje sa svojim ćelijama.

Uvoz i procedura vantelesne oplodnje sa doniranim ćelijama koje uvozimo iz inostranstva, jer u našoj banci pri Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije nema donorskih ćelija, pravo je koje žene u Srbiji o trošku osiguranja mogu da ostvare od ove godine.

Prvi kontingent od šest jajnih ćelija iz Španije je stigao 24. januara, a u martu je iz GAK Narodni front stigla i potvrda prve trudnoće sa donorskom ćelijom iz uvoza.

Prenela: O.M.

(kurir.rs/danas.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track