IMATE INFEKCIJU BEŠIKE? Probajte stari NARODNI ELIKSIR koji provereno deluje
Foto: Shutterstock

PRIRODNI ANTIBIOTIK

IMATE INFEKCIJU BEŠIKE? Probajte stari NARODNI ELIKSIR koji provereno deluje

Zdravlje iz Prirode -

Dolaskom hladnih dana imate neprijatnu upalu bešike, kojoj ste inače skloni? Ovaj stari narodni eliksir bi mogao da vam pomogne.

Najčešći simptomi upale bešike su peckanje, pečenje, čak i bol tokom mokrenja, pritisak u bešici i stalni nagon za mokrenjem, a može se pojaviti i krv u urinu.

Ova zaista neprijatna bolest muči sve veći broj žena, a kada jednom otvorite put zapaljenju, teško ga se posle rešiti. Antibiotici nisu pametno rešenje jer uništavaju crevnu mikrofloru i stvaraju otporne bakterije, pa su prirodni eliksiri uvek pravi izbor.

Važno je što pre preduzeti mere za ublažavanje neprijatnih simptoma i sprečavanje mogućeg širenja infekcije na bubrege.

Upala bešike nastaje kada bakterije putem uretre prodru u unutrašnjost bešike. Među najčešćim izazivačima upale bešike je bakterija ešerihija koli, koja i inače nastanjuje urogenitalni trakt.

Vagina, Bešika
foto: Profimedia

Bez obzira da li je uzrok vaše upale ešerihija koli ili ne, bilo bi dobro da isprobate narodni recept koji vam donosimo u nastavku. Da biste ga napravili, biće vam potrebna samo četiri sastojka koja već imate u svojoj kuhinji - limun, peršun, med i maslinovo ulje.

Ova kombinacija se smatra odličnim prirodnim antibiotikom. Za najbolje rezultate, izaberite organski, domaći, neprskani limun i med od lokalnog proizvođača od poverenja.

RECEPT

Potrebno je

* 250 g limuna (uključujući koru)

* 250 g meda (najbolje od žalfije, ali mogu i druge vrste meda)

* 250 g peršuna (listova)

* 2 dcl maslinovog ulja

Priprema

Uzmite limun, zajedno sa korom i peršun i sitno ih iseckajte. Stavite u blender i dodajte med i maslinovo ulje. Mešajte dok ne dobijete kašastu smesu. Eliksir držite u frižideru.

Upotreba

Ako imate zapaljenje mokraćne bešike, svako jutro uzimajte po jednu kašiku ovog eliksira. Ova količina bi trebalo da vam bude dovoljna da eliminišete simptome infekcije.

Pored korišćenja ovog narodnog eliksira, obavezno pijte što više tečnosti tokom dana. Ovo će stimulisati ispiranje bešike i prisustvo bakterija će se smanjiti. Konzumirajte fermentisanu hranu i pića bogata probioticima, kao što su kiseli kupus, kimči, kombuha...Probiotici čuvaju crevnu mikrofloru i smanjuju rizik od zapaljenja i infekcija mokraćne bešike.

SAVET PLUS

Izbegavajte kofein, nikotin, alkohol, začinjenu hranu i gazirana pića jer mogu pogoršati simptome upale.

Prenela. V.N.

Izvor: Alternativazavas/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track