Kad poteku med i mleko borama je odzvonilo: Otkrivamo vam SOS trik koji možete da primenite čim koža počne da stari
Foto: Shutterstock

SAVETI ZLATA VREDNI

Kad poteku med i mleko borama je odzvonilo: Otkrivamo vam SOS trik koji možete da primenite čim koža počne da stari

Zdravlje iz Prirode -

I med i mleko su odlični za zdravlje. Kada se njihova svojstva spoje, dobije se odličan napitak. Osim izvrsnog ukusa u ovoj čarobnoj mešavini kriju se razna lekovita svojstva, a najbolji efekti postižu se kad je koristimo za negu kože.

Med je zaslađivač, veliki izvor energije ima antioksidativno, antibakterijsko i antifungicidno dejstvo, poboljšava izdržljivost. Mleko je odlično za zdravlje kostiju, smanjuje rizik od kardiovaskularne bolesti, dijabetesa, poboljšava pobavu, reguliše krvni pritisak, usporava starenje i dobro čini za hidrataciju. Sadrži mnogo proteina, ugljenih hidrata i time poboljšava izdržljivost pogotovo ako se pomeša sa medom. A o blagotvornim dejstvima meda na kožu napisane su knjige.

Recept protiv bora otkrila nam je gospođa Mira Popović iz Beograda, koja i u osmoj deceniji ima predivnu kožu, a za sve je, kaže, zaslužan prirodni od samo dva sastojka.

Mirin tonik protiv bora

Pomešajte 3 kašike toplog mleka i 1 kašičicu meda, vaticu umočite u ovu smesu i nežnim pokretima očistite lice svako veče pred spavanje.

Za prehladu i kašalj

Mleko prvo zagrejate, pa dodajte 2-3 kašičice meda. Ovo je odličan eliksir naročito kod prehlade i kašlja. Setite se, koristile su ga i naše bake.

med i mleko
foto: Shutterstock

Za energiju

Čaša mleka i 2 kašike meda u jutarnjim satima će poboljšati izdržljivost. Mleko sadrži proteine, a med potrebne ugljene hidrate. Mleko i med mogu piti sve osobe, nezavisno od starosti i pola.

Za probavu

Šoljica toplog mleka sa 2 kašičice meda pomaže kod zatvora, nadutosti i crevnih bolesti.

Med poseduje antimikrobna, antimikotična, antioksidativna svojstva koja potiču od polifenola u njegovom sastavu. Aktivator je imuniteta, poseduje antianemična i antisklerotična svojstva. Med kao imunostimulans je nezamenljiv prirodni proizvod. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu utiče na formiranje krvnih elemenata kako crvene tako i bele loze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track