Biljni kokteli za potentnost: Peršun, bosiljak i kopriva za muške probleme
Foto: Shutterstock

Mala pomoć čajeva

Biljni kokteli za potentnost: Peršun, bosiljak i kopriva za muške probleme

Zdravlje iz Prirode -

U borbi protiv impotencije ne deluju sve biljke isto na različite ljude. Nekome će pomoći jedna, drugome druga biljka, iako se radi o istoj tegobi ili oboljenju.

Ukoliko se odlučite za biljnu terapiju najvažnija je upornost, savetuju travari, ne “dižite ruke” posle izostanka rezultata u kratkom roku i - isprobajte što više biljnih preparata koji, u ovom slučaju, pomažu kod impotencije.

Peršun i zova

Peršun i zova su dve biljke koje se od davnina koriste za jačanje polne moći. Toplom vodom prelijte dve kašike cvetova zove i pustite da odstoji. Pijte šolju čaja na dan.

Čaj od peršuna poboljšava širenje krvnih sudova
Čaj od peršuna poboljšava širenje krvnih sudovafoto: Shutterstock

Kašičicu semena ili lista peršuna prelijte šoljom tople vode. Pijte tri šolje čaja dnevno. Čaj od peršuna poboljšava širenje krvnih sudova, što će dovesti do bolje i duže erekcije.

Vino od žalfije i ruzmarina

Vino od žalfije i ruzmarina je još jedan efikasan prirodni eliksir za potenciju za koji vam je potrebno: 30 g žalfije, 70 g ruzmarina i 2 litre domaćeg vina. Ubacite biljke u vino, pa kratko prokuvati na pari svega nekoliko minuta. Kada se vino ohladi, odnosno postane mlako, treba dodati 30 grama meda. Vino zatim promešajte i sipajte u staklene flaše. Piti po jednu rakijsku čašicu pre jela, tri puta dnevno.

Bosiljak

Bosiljak je često deo mešavina koje pomažu kod problema pri mokrenju, problema vezanih za prostate, kao i potenciju. Uzmite 40 g lista bosiljka, 30 g majčine dušice, 30 g lista peršuna i 20 g lista celera. Suve biljke dobro izmešajte. Kašiku ove mešavine i dva čena sitno iseckanog belog luka prelijte kipućom vodom, dodajte kašiku meda i ostavite da odstoji 30 minuta u pokrivenoj šolji. Čaj se pije po potrebi, ali barem dva sata pre spavanja.

brusnica za sve urinarne tegobe
brusnica za sve urinarne tegobe foto: Shutterstock

Brusnica

Brusnica je biljka koja pozitivno deluje na dosta oboljenja, a često se koristi za lečenje i prevenciju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Kašičicu brusnica potopite u 2 dl ključale vode. Ostavite da stoji 10 minuta i popijte dok je još vruće. Najbolje je koristiti sveže brusnice, ali mogu da posluže i suvi plodovi. Čaj je prijatnog ukusa i mirisa i treba ga piti tri puta dnevno posle jela.

Vresak, bosiljak i kopriva

Napravite mešavinu vreska, bosiljka i koprive, tako što ćete jednake delove ovih suvih biljaka dobro izmešati. Jednu punu kašiku prelijte sa 3 dl ključale vode, dodajte prstohvat crnog bibera i prstohvat cimeta i ostavite da odstoji 15 minuta. Čaj pijte tri puta dnevno po 1 dl‚ pre jela.

Đumbir, orasi i med

U teglu domaćeg meda narendajte jedan svež koren đumbira, dodajte jednu ravnu kašiku suvog ruzmarina i tri pune kašike mlevenih oraha. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko dana i konzumirajte po jednu kašiku ujutru i uveče. Osetićete priliv energije, smirenost i snagu.

Koren ženšena

Najbolji recept za impotenciju se smatra onaj napravljen od mandžurijskog žen šena, koji je i najskuplji. Njega bije glas da ima bajkovita lekovita svojstva, ali i „običan” žen šen će zadovoljiti većinu. Dodajte komadiće sušenog korena žen šena (1-2 g) u šolju vrele vode i ostavite da odstoji 4-5 minuta (u zavisnosti koliko želite da čaj bude jak). Komadiće korena možete iskoristiti još 2-3 puta za ovakvu pripremu čaja, a zatim ih možete pojesti. Ženšen možete dodati i tokom pripreme drugih čajeva.

Prenela: N.L.

Autor: 24sata.hr/Zdravlje.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track