Malaksali ste i svaki virus se baš za vas zakači? Ovaj čaj će vam ojačati imunitet i vratiti snagu
Foto: Shutterstock

Savet zlata vredAN

Malaksali ste i svaki virus se baš za vas zakači? Ovaj čaj će vam ojačati imunitet i vratiti snagu

Zdravlje iz Prirode -

Osećate se malaksalo i hronično umorno bez obzira koliko ste spavali? Glava vam pada dok pokušavate da se skoncentrišete na posao, a ako se kolega pored vas samo nakašlje i vi sutradan kašljete i kijate? Sve su prilike da vam je oslabio imunitet, a mi vam otkrivamo kako da ga popravite na prirodan način uz pomoć čaja od samo 3 sastojka.

Čaj za jačanje imuniteta

Potrebno je

Priprema

Pomešajte kamilicu i hajdučku travu, prelijte ih jednim litrom ključale vode i ostavite da odstoji deset minuta, pa procedite. Kad se prohladi, zasladite sa pola kašičice meda i pre svakog obroka pijte po jednu šoljicu ovog čaja. U prvih šest nedelja postepeno povećavajte količinu meda do maksimalno tri kašičice, a zatim postepeno smanjujte količinu.

Med dokazano jača imunitet
Med dokazano jača imunitetfoto: Shutterstock

Blagotvorna dejstva meda

  • Jača imunitet
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Jača snagu srca i poboljšava srčani ritam
  • Poboljšava probavu
  • Poboljšava obnavljanju tkiva
  • Potpomaže obnavljanju krvnih elemenata
  • Ima antibakterijsko dejstvo
  • Poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma ( detoksikacija)
  • Deluje protiv stresa
  • Najnovija saznanja govore da med može da se koristi za dijetu

Hajdučka trava

Hajdučka trava čisti i jača krv. Posebno je korisna za lečenje jetre, slezine, gušterače, žutice, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.

Oprez

Velike količine hajdučke trave mogu uzrokovati glavobolju, a dugotrajna upotreba alergijski osip i osetljivost kože na sunce.

hajdučka trava
foto: Profimedia

Kamilica se ne preporučuje ljudima koji imaju poznatu alergiju na ambroziju, tratinčicu, hrizantemu ili neven, jer su to srodne biljke. Može izazvati ozbiljnu reakciju poznatu kao anafilaksa.

Kamilica

Kad zagrebe grlo, kad procuri nos, kad se grči stomak, tu je kamilica. Kad vam oči oteknu od plača ili neprospavane noći, ili vam se zacrne podočnjaci, spas su oblozi od kamilice. Kamilica može da pomogne i kada vam je koža iritirana i kad biste da vam se lice smiri. Ova biljka dokazano ima svojstvo da organizam učini otpornijim prema mnogim bolestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track