Smućkajte đumbir, beli luk i med: Ovaj eliksir je najmoćniji borac protiv visokog holesterola
Mešavina đumbira, belog luka i meda odličan je prirodni eliksir za visok holesterol.
Holesterol je neophodan za rad vašeg tela, ali previše LDL (lošeg) holesterola može dovesti do kardiovaskularnih problema kao što je srčani udar ili moždani udar. Zato je jako važno da njegove vrednosti ne izlaze i okvira preporučenih. Jedan of načina da se holesterol drži pod kontrolom jeste i ovaj napitak.
Kako se pravi eliksir protiv visokog holesterola?
Potrebno je
* 4 čena belog luka
* 1 šolja od 2 dcl meda
* 8 šolja vode
* 4 cm korena đumbira
* 1 dcl limunovog soka
Priprema
Ogulite čen belog luka i stavite ih u blender zajedno sa korenom đumbira. Blendajte nekoliko minuta dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte limunov sok zajedno sa vodom, a potom dodajte med. Napitak po potrebi procedite i sipajte u staklenu teglu.
NAPOMENA: Ostavite da eliksir odstoji najmanje 5 dana na hladnom tamnom mestu, a možete ga držati i u frižideru ako želite.
Holesterol je neophodan za rad vašeg tela, ali previše LDL (lošeg) holesterola može dovesti do kardiovaskularnih problema kao što je srčani udar ili moždani udar.
Kako se koristi ovaj eliksir?
Ovaj lek za visok holesterol možete uzimati na prazan stomak ili pre svakog obroka. Takođe možete razblažiti supenu kašiku u čaši tople vode i popiti je uz doručak. Izbegavajte konzumiranje više od jedne kašike dnevno, jer je med namirnica sa velikim brojem kalorija.
Ko ne sme da konzumira đumbir?
Đumbir je kontraindikovan u nekim slučajevima, tako da je neophodno biti dobro informisan pre nego što počnete da ga
konzumirate. Na oprezu bi najviše trebalo da budu osobe sa poremećajem koagulacije, kao što je hemofilija, gde se krv ne zgrušava kako treba. Zbog njegove antikoagulantne prirode, svako ko uzima lekove za razređivanje krvi, poput aspirina ili antitrombocitnu terapiju za zdravlje srca, takođe bi trebalo da bude obazriv.
Pripremila: Violeta Nedeljković
Anksioznost i depresija najčešće tegobe zaposlenih u Srbiji: Potrebno nam je pozitivno radno okruženje