IVANI JE PRESAĐEN BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA
Foto: Kurir Televizija, Starsport

kurir tv

IVANI JE PRESAĐEN BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

Zdravlje -

Da šansa za novi život postoji i da se čekanje i strpljenje isplate, dokazala je Ivana Jović koja je uspela u svojoj životnoj borbi. Nakon više od dve godine dijalize i isto toliko čekanja na organ u Srbiji, Ivani je urađena transplantacija bubrega u Minsku.

Kako i sama kaže 26. avgusta dobila je novi život. Kako je sada nakon transplantacije, gledaocima Pulsa Srbije rekla je upravo Ivana koja se video pozivom uključila u emisiju.

Ivana Jović
foto: Kurir TV

- Hvala bogu, uspešno je završeno! Osećam se kao ponovo rođena osoba. I dalje nisam skroz sabrala utiske, kroz glavu mi prolaze slike iz prethodne dve godine, što ću sad moću da ostvarim zahvaljujući ljudima koji su mi pomogli da skupim sredtsva, mom donoru, kao i Belorusiji koja je omogućila transplantaciju za 10 odsto stranih državljana - kaže Ivana Jović.

Na transplantaciju organa u Srbiji čeka 2.000 pacijenata

Ona je podsetila da većina pacijenata u našoj zemlji na transplantaciju čeka godinama, a neki je, nažalost, ni ne dočekaju.

- Donorstvo je herojstvo i naše udruženje nastavlja da se bori za više transplantacija u Srbiji, gde je prošle godine urađeno sam dve, a ove 28 transplantacija, što jeste značajan pomak. Zahvalni smo ministarki Danici Grujičić za pokazanu dobru volju, ali nadamo se većem broju jer 2.000 ljudi čeka transplantaciju. Očekujemo nacionalnu kampanju jer smatramo da je transplantacija život i da svi treba da se ujedinimo oko ove pozitivne priče. Jako je važno da se rešimo predrasuda o ovoj temi - ističe Ivana.

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

- Čudni su putevi božji, svako ima neku svoju sudbinu, ali treba da pokažemo humanost jer bez donora imamo potencijalno dve smrti, a ovako se jedan život može spasti - rekla je Ivana i istakla da se njeni rezultati svakodnevno prate i da još ne zna kada će biti otpuštena iz bolnice i vratiti se svom detetu koje je željno iščekuje u Beogradu:

- Sada imam mnogo više energije, zaista imam osećaj velike pobede zahvaljujući Bogu, svim ljudima koji su mi pomogli da sakupim sredstva i zahvaljujući mom anđelu, mom donoru - poručuje Ivana.

Podrška za Borišu Simanića

Naša sagovornica pomenula je i našeg košarkaša Borišu Simanića koji je nedavno zbog jakog udarca ostao bez bubrega.

- Svako ima svoju sudbinu, čula sam i za našeg sportistu koji je, nažalost, na terenu ostao bez bubrega.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track