5 ZNAKOVA DA VAM JE POTREBAN DETOKS: Kada se u telu nagomilaju toksini dolazi do ovih promena
Foto: Shutterstock

osluškujte sebe

5 ZNAKOVA DA VAM JE POTREBAN DETOKS: Kada se u telu nagomilaju toksini dolazi do ovih promena

Zdravlje -

Dugotrajna izloženost toksinima utiče na različite načine na naš organizam. Često se priča o detoksikaciji, najčešće nakon praznika ili u periodima promene gorišnjih doba. Međutim, ne treba čekati neki određeni period godine kako biste svoje telo oslobodili toksina, jer ono šalje nekada suptilne a nekada veoma jasne znake da mu je potreban oporavak.

Ovo su neki od najčešćih znakova da u vašem telu postoje nagomilani toksini.

Neobjašnjivo gojenje ili problem sa gubitkom kilograma, uprkos relativno kontrolisanoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti.

Problemi sa nadimanjem i gasovima često ukazuju na disbalans u crevnoj flori. Toksini koji se nagomilavaju u digestivnom traktu mogu ometati normalnu funkciju creva i apsorpciju hranljivih materija.

Ako se konstantno osećate umorno, bez obzira na količinu sna, to može biti znak da vaše telo teško obrađuje toksine koji se vremenom nagomilaju i negativno utiču na nivoe energije, uzrokujući često neobjašnjiv osećaj umora.

Kožni problemi poput akni, predstavljaju znak da telo pokušava da eliminiše toksine putem kože jer je jetra preopterećena.

Problemi sa koncentracijom i nedostatak fokusa pri obavljanju svakodnevnih obaveza je često znak da je vreme za detoksikaciju. Dugotrajna izloženost toksinima može uticati na kognitivne funkcije, uključujući sposobnost pamćenja i koncentracije.

Prenela: O.M.

(kurir.rs/Instagram @totallywellness)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track