HORMONALNA JOGA ZA HORMONALNU RAVNOTEŽU: Podmlađuje, daje energiju i optimističan pogled na svet
Foto: Profimedia

hormonalna joga

HORMONALNA JOGA ZA HORMONALNU RAVNOTEŽU: Podmlađuje, daje energiju i optimističan pogled na svet

Fitnes -

Promene raspoloženja, PMS, glavobolja, tuga, nervoza, naleti vrućine u menopauzi, koji muče većinu žena, nisu nerešiv problem. Posebna vrsta joge koja se u svetu praktikuje više od 25 godina, pomaže da se hormonska neravnoteža značajno ublaži ili potpuno nestane.

Ovo je dinamičan i energetski snažan oblik joge koja na prirodan način pomaže otklanjanju problema sa hormonskim statusom sa kojim se mnoge žene susreću u razlilčitim životnim dobima, a koji je osmislila Dina Rodrigez, brazilska instruktorka joge.

Rodrigez je iz različtiih stilova joge preuzela vežbe za zdravlje jajnika, hopofize i štitaste žlezde i spojila ih sa trbušnim disanjem koje služi za podizanje lične energije i u sve to dodala i elemente tibetanskih vežbi energizacije.

Hormonalna joga za mladolik izgled

Kada su Dinu Rodrigez, koja je u tom trenutku odavno ušla u devetu deceniju, upitali šta je tajna njene ženstvenosti i vitalnosti, ona je bez razmišljana rekla: „Hormonalna joga, naravno! Ona pomaže mojoj hormonalnoj slici i održava me mladolikom. Daje mi energiju i optimističan pogled na život.“

Rezultati nakon vežbanja ove vrste joge bili su fantastični jer se pokazalo da je hormonalna joga u velikoj meri pomogla ženama koje pate od simptoma PMS-a, preuranjene menopauze, glavobolja, i koje zbog sindroma policističnih jajnika nisu mogle da ostanu u drugom stanju.

Hormonalna joga preporučuje se ženama u svim životnim dobima
Hormonalna joga preporučuje se ženama u svim životnim dobima

Hormoni su režiseri našeg života

Pravilno funkcionisanje hormona veoma je važno jer oni u velikoj meri određuju uravnoteženo funkcionisanje našeg organizma. Savremeni, užurbani način života, dosta stresa, velika očekivanja, premalo kretanja i neizbalansirana ishrana učinili su da veliki broj ljudi pati od poremećaja hormonskog statusa.

- Na tom putu hormonalna joga je dobar prijatelj, nema žene kojoj je ne bismo preporučili. Predivno je posmatrati promene na licima žena koje otkrivaju dobrobiti ove joge. Kako nevericu polako zamenjuje poverenje, umor i iscrpljenost novootkrinena opuštenost i energija koja je uvek i bila tu, samo smo dozvolili da se uspava. Hormonalna joga kao i joga uopšteno je puno više od vežbanja, ona daje čoveku uputstva za uravnotežen i srećan život – objašnjava Dragana Balić, instruktorka joge.

A kada su hormoni neizbalansirani, život može biti veoma izazovan, kažu stručnjaci.

- Praktikovanjem hormonalne joge, hormoni se dovode u ravnotežu i podstiče se njihova ponovna proizvodnja, a simptomi nastali zbog manjka ili neravnoteže hormona značajno se ublažavaju ili potpuno nestaju – kaže Dragana Balić.

Hormonalna joga poboljšava disanje i smanjuje bol, daje snagu i pospešuje cirklulaciju
Hormonalna joga poboljšava disanje i smanjuje bol, daje snagu i pospešuje cirklulacijufoto: Profimedia

Poboljšva disanje i daje snagu

Ovo je jedinstvena tehnika koju svakodnevno praktikuje stotine hiljada žena u svetu, a naročito je popularna u Brazilu.

- U relativno kratkom vremenu, uz ispravno i redovno vežbanje hormonalne joge, moguće je na potpuno prirodan način postići optimalno zdravlje bez štetnih propratnih pojava. Hormonalna joga kao terapija sprovodi se više od dvadeset godina u Brazilu, Americi, Kanadi, Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Danskoj, Španiji, Francuskoj, poslednjih pet godina i u Hrvatskoj, a od sada i u Srbiji.

Hormonalna joga, pored toga što oslobađa od stresa i dovodi hormone u red, poboljšava disanje i smanjuje bol, daje snagu i poboljšava pokretljivost, reguliše telesnu težinu i pospešuje cirklulaciju, popravlja držanje tela i smanjuje kardiovaskularne probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track