NIKOL ŠERZINGER OTKRIVA TAJNU IZVAJANE FIGURE U 45-OJ GODINI: 5 fitnes saveta popularne muzičke zvezde
Foto: Profimedia

vip fitnes

NIKOL ŠERZINGER OTKRIVA TAJNU IZVAJANE FIGURE U 45-OJ GODINI: 5 fitnes saveta popularne muzičke zvezde

Fitnes -

Ukoliko ste među 5,9 miliona pratilaca Nikol Šerzinger, sigurno ste primetili da pevačica predano vežba i dosta pažnje poklanja svom izgledu i zdravom životu. Njena izvajana figura u 45-oj godini dokaz je da pravi izbor vežbi i kontinuitet mogu učiniti da izgledate fantastično čak i u petoj deceniji. Evo kojih pet saveta izvdaja kao najvažnije za postizanje dobrih rezultata u vežbanju.

Sesije vežbanja traju od 30-45 minuta

Pevačica ističe da sve radi umereno i da je sa godinama došla spoznaja da ne mora da se iscrpljuje vežbanjem kako bi imala željenu figuru.

- Sve radim umereno. Kada sam bila deo grupe Pussicat Dolls-a, mislila sam da moraš vežbati tri ili četiri sata dnevno, ali sada znam da to nije neophodno. Radi se o 20, 30 ili 40 minuta. Obično radim vežbe od 30 ili 45 minuta, a radi se o tome da pametno rasporedim to vreme - da radim ono što mi daje dobre rezultate.

Menja svoje vežbe da bi ostala motivisanija

- Jedina stvar koju uvek radim je da menjam svoje vežbe. Uvek radim nešto novo - ističe ona.

Najbolje rezultate vidi iz HIIT treninga

- Primetila sam da kako sam starija, HIIT vežbe (Intervalni trening visokog intenziteta, engl. High-intensity interval training) daju bolje rezultate. Prvo trčim nekoliko minuta pa prelazim na vežbe sa tegovima. HIIT trening mi daje zaista dobre rezultate kada kombinujem tegove sa trčanjem na traci ili drugim oblikom kardio vežbi.

Vežba ujutro i stavlja kvalitetan san kao prioritet

- Pre nego što bilo šta uradim, počinjem sa 20-minutnom meditacijom i molitvom. Onda nameštam krevet i pijem svoju alkalnu vodu. Potom vežbam, bilo sa svojim trenerom ili sama na spravama. Takođe, znam da je kvalitetan san ključan za dobre rezultate i pomaže u oporavku organizma.

Trenira tri puta nedeljno

- Kada sam bila u grupi Pussicat Dolls-u, trening je bio isključivo sa akcentom na izdržljivosti jer smo uvek bili na turnejama ili snimali muzičke spotove. Mislim da nikada nisam uzela slobodan dan i trenirala sam sedam dana u nedelji, ali sada imam mnogo više balansa u svom životu i treniram tri dana nedeljno.

(kurir.rs/womenshealthmag.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track