7 SAVETA LIČNIH TRENERA ZA MRŠAVLJENJE: Kako da se zategnete i održite motivaciju za vežbanje?
Foto: Profimedia

fitnes ciljevi

7 SAVETA LIČNIH TRENERA ZA MRŠAVLJENJE: Kako da se zategnete i održite motivaciju za vežbanje?

Fitnes -

Rad sa ličnim trenerom nije jeftin, pa mnogi traže savete o zdravlju i kondiciji na društvenim mrežama, a ove informacije možda nisu uvek tačne. Ovo su saveti nekoliko ličnih trenera i stručnjaka koji su podelili jednostavne trikove kako bi vas motivisali da ostvarite svoje fitnes ciljeve.

Uključite alarm

Ako mnogo sedite, postavite alarm na mobilnom da protegnete noge i prošetajte nekoliko puta dnevno u trajanju od 10 do 20 minuta.

Fokusirajte se na vreme kada jedete

Umesto da odmah prelazite sa brze hrane na salate i izbacujete određene namirnice, prvo se fokusirajte na to da jedete u roku od osam sati i pokušajte da praktikujete povremeni post (autofagija). Kada usavršite taj deo, možete se fokusirati na ishranu i odabrati zdraviju hranu.

Obratite pažnju na svoj menstrualni ciklus

Žene često imaju veći apetit tokom „onih dana u mesecu“ i manje volje za vežbanjem. Tokom ovih dana pokušajte da održite svoju težinu i vodite računa o tome šta jedete, a nakon toga ćete biti motivisani za vežbanje i moći ćete da se posvetite svom cilju.

Praktikujte uvlačenje trbušnih mišića

Ovo je nešto što možete da radite svaki dan, a sve što treba je da uvučete mišiće stomaka, koji su odgovorni za zatezanje abdominalnog dela, i da zadržite taj položaj 15 sekundi. Vremenom možete povećati vreme.

Fokusirajte se na pozitivan osećaj nakon treninga kako biste održali motivaciju
Fokusirajte se na pozitivan osećaj nakon treninga kako biste održali motivacijufoto: Profimedia

Izračunajte koliko kalorija treba vašem telu

Dve nedelje pratite koliko kalorija je potrebno vašem telu da bi normalno funkcionisalo. Ako izgubite težinu tokom ovog perioda, možete da ponovite ovaj proces. Ako niste smršali, onda možete da jedete 200 do 300 kalorija manje dnevno da biste smršali.

Trbušnjaci se stvaraju u kuhinji

Obroci sa smanjenim unosom šećera će svakako pomoći u postizanju ravnijeg stomaka. Takođe, eliminišite hranu zbog koje se osećate naduveno. Bez obzira koliko volite ovu hranu, ona vam ne čini ništa dobro.

Fokusirajte se na to kako se osećate posle treninga

Recite nekome svoje ciljeve kako biste se osećali kao da morate održati obećanje toj osobi i ostati istrajni. Takođe, ne čekajte da motivacija dođe sama od sebe, već odradite trening čak i kada to baš ne želite a u tome vam može pomoći fokusiranje na pozitivan osećaj nakon treninga.

(kurir.rs/miss7zdrava.24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track